Divendres 26 abril 2024

Divendres 26 abril 2024

Compartir

Dia Internacional Contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia

 

 

El Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia se celebra el 17 de maig en commemoració del mateix dia de 1990 quan l‘ Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

L’objectiu d’aquest Dia internacional és el de sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI. L’homofòbia, d’acord amb Nacions Unides, inclou la lesbofòbia i la bifòbia.

És una jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Cada any s’escull una temàtica sobre la qual es vol focalitzar la jornada. Aquest 2018 s’ha decidit que giri al voltant de la solidaritat i les aliances. Es destaca la importància de la lluita conjunta per aconseguir canvis reals tant a nivell social com legislatiu.

 

 

Dia LGTBI 2018

 

 

 

La directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata anima a denunciar qualsevol agressió al col·lectiu LGTBI. L’any 2017 es van registrar 140 incidències però a l’administració es té la sensació que només es denuncia “una petita part” de les que hi ha a Barcelona. Ho ha dit en declaracions a l’ACN  avui 17 de març Dia Mundial contra l’Homofòbia.

Entre les 140 incidències hi ha 51 denúncies. D’aquestes, 22 són penals, investigades pels Mossos, 1 laboral, investigada per la Inspecció de Treball, i 28 administratives. “De cada cas s’ha obert un expedient i s’ha arribat tan lluny com s’ha pogut”, ha afirmat Mata.

La Direcció General d’Igualtat va interposar durant el 2017 sis sancions administratives, la més destacada de les quals es va posar als responsables de l’associació Hazte Oir per la campanya transfòbica en un autobús que va circular per Catalunya.

Per Mata caldria un sistema jurídic “més àgil i eficaç”. Des de fa dos anys es treballa en la reforma del procediment sancionador per “augmentar la quantia de les multes” i perquè s’imposin “més ràpid”, ha explicat. També ha destacat les tasques de sencibilització social que es fan des de la Direcció General d’Igualtat.

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

BUIT DE MARÇ recull de poemes de Rosa Maria Arrazola

Rosa María Arrazola   Rosa Maria  Arrazola, ha aconseguit el Premi de Poesia l’Estabanell energía...

Catalunya: Les dones periodistes, més decebudes que els homes / La Independent / Notícies gènere

Si els homes periodistes tenen un sentiment de fracàs i que són explotats en les...

Barcelona – Bolivia: “Descolonització i Despatriarcalització” / La Independent / Notícies Gènere

  A la Fede.cat, tindrà lloc el dia 7 de Maig la presentació de l’última...