Divendres 08 desembre 2023

Divendres 08 desembre 2023

Compartir

Creix i s’estén a Cuba la jornada contra l’homofòbia

Amb un variat programa que cada vegada involucra a un major nombre d’actors socials, la IV Jornada Cubana contra l’Homofòbia promet ser superior aquest any, amb més dies d’activitats i extensiva a diverses ciutats del país.


Durant tot l’any s’han anat succeint xerrades, trobades i accions a favor del respecte a la diversitat sexual, amb participació d’activistes de la població de lesbianes, gais, bisexuals i persones trans (LGBT) i promogudes fonamentalment pel Centre Nacional d’ Educació Sexual (Cenesex), en aliança amb altres institucions.

Un grup nombrós de centres, organitzacions i persones s’uniran a aquestes iniciatives en diverses ciutats del país, durant tot el mes de maig, d’acord amb el programa preliminar difós entre activistes i mitjans de premsa, l’interès fonamental és “contribuir a l’educació de tota la societat, amb èmfasi en la família, en el respecte del dret a la lliure i responsable orientació sexual i identitat de gènere, com a exercici de l’equitat i la justícia social “.

La ciutat oriental de Santiago de Cuba serà la seu aquesta vegada dels actes centrals al voltant del 17 de maig, Dia Internacional de Lluita contra l’Homofòbia i la Transfòbia, que en aquesta illa del Carib es va celebrar la seva primera commemoració el 2008.

El programa s’iniciarà el dilluns 16, amb un fòrum obert sobre la sexualitat a la Cuba d’avui, a la Universitat d’Oriente, lloc on el dia següent oferirà una conferència la directora del Cenesex, Mariela Castro, i es promourà un debat amb l’estudiantat després de presentar el llibre Confessions d’un metge, del doctor Jorge Pérez, director de l’Instituto Pedro Kouri (IPK), i el film “Boleto al paraiso”, del realitzador Gerardo Chijona, basat en passatges d’aquest text testimonial

De la Plaça Dolores a la de Marte hi haurà, el 17 de maig, un acte amb participació lliure, cercavila de teatre i la Conga de Los Hoyos. En ambdós espais de concurrència popular s’han programat aquest dia panells, presentacions, debats, buroes d’informació, ia la nit, al Teatro Cuba, una gala cultural.

Projecció de pel lícules, debats, concerts, exposicions, trobades de reflexió amb entrada lliure, taules d’informació sobre prevenció d’ITS, VIH i sida, dues nits d’espectacle de transformisme en el teatre de més capacitat de públic a la capital, conferències i presentacions de llibres s’inclouen en el calendari general, que pràcticament presa del 3 al 26 de maig.

Entre d’altres moments, tot el 13 de maig, a la seu de la Unión Nacional d’Escritores y Artistas de Cuba (UNEAC), estarà dedicat a la jornada. Durant el matí del dissabte 14 de maig es realitzarà a la capital cubana la ja habitual Conga contra l’Homofòbia, del Malecón al Pavellón Cuba, cèntric espai on hi haurà activitat durant tot el dia i festa a la nit.

Abans, els dies 7 i 8 de maig, serà la Gala Cultural per la Diversitat Sexual, al Teatro Karl Marx, amb la participació de destacades figures de l’art i el transformisme.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Crisi de persones refugiades: context, responsabilitats i solucions. Francesca Friz-Prguda, ACNUR

    El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), ha organitzat aquesta 28a Sessió –...

L’Havana: Col·loqui Internacional sobre dona, mitjans i història / La Independent / Notícies gènere

Dones i mitjans de comunicació en la història i la cultura de l’Amèrica Llatina i...

Notícies sobre el sud. Els mitjans de comunicació provoquen desigualtat de gènere

El dimecres 11 de maig es presentarà l’informe “Representació de les relacions de gènere en les notícies...