Dimarts 23 abril 2024

Dimarts 23 abril 2024

Compartir

Catalunya – Internacional: El CNDC a la CSW 59 Nacions Unides. Beiging +20 / La Independent / Notícies gènere

La Independent serà amb les dones de diverses organitzacions que formen part del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) i que viatgen a Nova York per assistir al 59è període de sessions de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona, entre el 8 i el 20 d’aquest març de 2015.

La Independent farà el dijous 26 de març un especial sobre els fets, els debats i les resolucions que s’hi produeixin.

El CNDC hi aporta una Declaració escrita en base a tres eixos: Violències; Salut. Drets Sexuals i Reproductius; i Economia i Treball.

 

 

 

Destaquen en positiu pel que fa al àmbit de les violències: la Llei 5/2008 del dret a les dones a eradicar la violència masclista i serveis com el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) per a ciutats de més de 20.000 habitants i un per comarca, i els Serveis d’Intervenció Especialitzada o el Servei d’Intervenció en Crisis Greus en l’Àmbit de la Violència Masclista.

En el camp de la salut i els drets sexuals i reproductius s’ha observat l’augment dels problemes de tipus psicològig, dolors musculoesquelètics i excès de medicació. També el fet que dones sense targeta sanitària no poden accedir al servei públic d’interrupció de l’embaràs.

I, finalment, en economia i treball, durant la crisi la taxa de risc de pobresa a Catalunya va augmentar 4,5 punts entre el 2009 i el 2011, passant del 22,2% al 26,9%, segons l’Estratègia europea 2020. També ha augmentat la bretxa salarial i l’atur femení (EPA). Les dones més afectades per la pobresa són: les grans -que en el cas de les dones majors de 55 anys l’atur les afectarà especialment en les seves jubilacions-; les que viuen en situacions de monoparentalitat; les que tenen una  diversitat funcional; les del món rural; les de diferents origens culturals; i les d’identitats sexuals no hegemòniques.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

A on s’amaguen les Irene Polo?

   Una tertúlia al Col·legi de Periodistes reivindica el ‘reportatgisme’ de la periodista de l’època...

“Argentina, 1985”

Entrevista amb Pablo Gershanik a partir de la pel·lícula Argentina, 1985 (director Santiago Mitre, 2022)...

Transversalitat de la perspectiva de gènere a les polítiques públiques

OPNIÓ  Per Moira Goldenhörn. DGF Transversalitat de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques:...