Dimarts 27 febrer 2024

Dimarts 27 febrer 2024

juny 22, 2022

El cas de María del Sol Cruz Jarquín al Servei Internacional de Drets humans a Ginebra

Per Sara Lovera / Miriam Ruíz. SemMéxico Relatora sobre Violència contra les Dones de l’ONU va recordar al govern mexicà la seva obligació de fer justícia al feminicidi.

...

Més d’una cinquantena de menors assassinats per violència vicaria a l’Estat Espanyol des del 2000

A l’Estat Espanyol hi ha hagut 51 assassinats de menors des de l’any 2000 a causa de la violència vicària extrema, d’una mostra de 400 causes investigades per l’equip de Sonia Vaccaro. 

...

Dones desafien bretxes de gènere a les ciències

 Per Lisandra Fariñas, SeMLac  A Cuba, un 53% dels autors de patents internacionals són dones.

...
merce-otero-perfil

Vacances, mancances, recances i sempre esperances

OPINIÓ No sé si espontàniament hagués escrit res sobre la situació que està vivint la comunitat educativa aquests últims temps. 

...

Per una flor, a la presó: la lluita de les feministes russes

Per *Kamila Renzi, Sin Permiso El terror repressiu avui s’abat indiscriminadament a Rússia sobre intel·lectuals, activistes d’esquerra i feministes. Però el cert és que les noves lleis afecten sobretot les dones.

...
Periodista y escritora

Aclarir els 7500 milions de feminismes

OPINIÓ Només a Espanya hi ha 47 milions de feminismes diferents, segons el Ministeri d’Igualtat, així, si extrapolem la mateixa fórmula al món tenim la xifra esmentada al títol.

...
Tere Mola actual

Els cossos de les dones

OPINIÓ Amb les falles acabades de cremar en pobles i ciutats de la província de València i amb una guerra en marxa a Europa i altres al món…

...

9 de març

OPINIÓN Vaig anar a la manifestació contenta que a Barcelona i a molts altres llocs fos unitària ; trista perqué a Madrid i en altres llocs no ho era.

...

Euskadi: “Lunática ” i les vides que situem als marges

 Per Cecilia Barba Arteaga. AmecoPress “Por, ràbia, amor (encara que un amor rar) per Maria Isabel…”. Aquestes són les emocions en què Andrea Momoitio se situa quan explica el desenvolupament d’aquesta obsessió convertida en llibre. Amb una foto seva i preguntant...

Paternitats sense patriarcat?

  Lirians Gordillo Piña. SemLac A Cuba hi ha pares presents, afectuosos, corresponsables, pares que cuiden i busquen informació, que es qüestionen la tradició patriarcal. Està canviant la paternitat a l’illa del Carib?

...

“A Colòmbia es continua silenciant la població que està reclamant els seus drets”

María Piedad Espitia Molina és una de les integrants del grup feminista Foguera Lila. 

...
merce-otero-perfil

Maria Antònia Oliver in memoriam

    OPINIÓ Recordem amb tot el reconeixement que mereix Maria Antònia Oliver i Cabrer (1946-2022) que va morir el dijous passat, 10 de febrer.

...

Un camp de futbol ple de gom a gom

  OPINIÓ Hi ha un cert rebombori perquè s’han exhaurit les entrades per al partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campiones que disputaran al Camp Nou el Barça i el Reial Madrid.

...
Tere Molla buena actual

Diversitat?

    OPINIÓ Una bonica paraula que pretén integrar totes les persones sota el paraigua dels drets humans. O, dit altrament, una expressió que pretén erradicar privilegis, donant, a totes les persones el mateix estatus social.

...

Estat: Presentació del Festival Ellas Crean / La Independent / Noticíes Gènere

Per Redacció Ameco Press Organitzat per l’Instituto de las Mujeres en el marc de la celebració del 8M, Dia Internacional de les Dones, el festival Ellas Crean continua ferm amb el propòsit de donar visibilitat al treball de les artistes i...

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.