Dimarts 27 febrer 2024

Dimarts 27 febrer 2024

Compartir

Estat: Presentació del Festival Ellas Crean / La Independent / Noticíes Gènere

Per Redacció Ameco Press

Organitzat per l’Instituto de las Mujeres en el marc de la celebració del 8M, Dia Internacional de les Dones, el festival Ellas Crean continua ferm amb el propòsit de donar visibilitat al treball de les artistes i creadores al món de la cultura, en un àmbit què era, i continua sent necessari donar un impuls davant de la desigualtat persistent.

Elles Crean se celebrarà del 6 al 31 de març. És un festival cultural multidisciplinari que situa les dones creadores al centre de la seva programació, contemplant totes les disciplines artístiques: música, literatura, dansa, teatre, cinema, arts visuals, etc. Des de la seva creació, el festival ha desenvolupat més d’un miler d’activitats amb més de 500 artistes, comptant amb la participació de més de 100.000 espectadors i espectadores a tot el món. En aquests anys Ellas Crean ha participat en grans fites històriques, com ara l’aniversari de la Conferència Mundial de Pequín, la Presidència Espanyola de la UE, el primer Congrés de Dones Africanes i Espanyoles o l’Any Europeu del Diàleg Intercultural.

Cecilia Bartoli, Jane Birkin, Mariza, Marianne Faithfull, Juliette Gréco, Katia i Marielle Labèque, Alicia Alonso, Maria Pagés, Tamara Rojo, Luz Casal, Carmen Linares, Ana María Matute, Ángeles Caso, María Dueñas, Icíar Bollaín, Isabel Coix Inés París o Rocío Molina, entre moltes altres, són algunes de les artistes i creadores que ja formen part de la memòria viva d’Ellas Crean.

A la presentació de l’esdeveniment intervindran Irene Montero, Ministra d’Igualtat, Eduardo Fernández Palomares, Sotssecretari del Ministeri de Cultura i Esport, i Concha Hernández, Directora d’Ellas Crean. L´acte comptarà amb la presència d´Antònia Morillas, directora de l´Institut de les Dones. Es començarà amb un dels primers homenatges celebrats a la memòria de l’escriptora Almudena Grandes (una lectura de textos a càrrec de Mónica Bardem i Unax Ugalde) i finalitzarà amb una actuació musical de la cantant i multiinstrumentista Vanesa Muela, una de les millors folkloristes d´Espanya.

A més de l’organització de l’Instituto de las Mujeres, organisme adscrit al Ministeri d’Igualtat, hi col·laboren la subdirecció general de Museus Estatals del Ministeri de Cultura i Esport, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i amb diferents organismes com l’Institut Français, Residència d´Estudiants i Casa d´Amèrica.

Foto: arxiu AmecoPress, de l’Instituto de las Mujeres, Ellas Crean.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

La Presidenta i Mesa del Parlament al Tribunal Suprem

  (Actualització a les 23h del 9.11.17) El jutge dicta presó condicional sota fiança de...

Onu

Mirada retrospectiva en la IV Conferència Mundial sobre la Dona

Per Redacció AmecoPress Fa 25 anys, més de 30.000 activistes i Governs de 189 països...

Plantada als uniformes ajustats

Es veia a venir i finalment ha arribat la polémica. Fiba Europa, la divisió continental...