Dimarts 27 febrer 2024

Dimarts 27 febrer 2024

novembre 20, 2020

A Varsòvia, les dones tornen sortir al carrer contra la llei de l’avortament

         @Kamila Stepien/Le Pictorium Agen/DPA Després d’una setmana que semblava que havia baixat la intensitat de les protestes Strajk Kobiet, Vaga de dones, ha fet sortir als carrers de Varsòvia, altre vegada, a milers de persones.

...

Novel·la inclassificable: Cos/Los errantes, d’Olga Tokarczuk

Per Coloma Jofre Bonet. Centre de Documentació CLD Novel·la inclassificable: Cos/Los errantes, d’Olga Tokarczuk  (contribució al Dia de les Escriptores, 19 d’octubre).

...
Isabel Franc

Alícia segueix al món real

  OPINIÓ Torno al tema del càncer de mama perquè com cada octubre, s’ha celebrat la rosàcia Jornada Internacional, aquest any amb algunes variants, però no les que tocaria.

...

La primavera de les velles: desig sense data de venciment

Per Dolores Menéndez i Lourdes Tycholis. Diario Digital  Viure en una societat travessada per un sistema cis hetero patriarcal implica una tendència a disciplinar les persones, modelant-i reproduint així, paràmetres i conductes establertes.

...

La cicatriu colonial en el Cicle de debats al CCCB

  La primera sessió serà el dilluns 26 d’octubre, amb la intervenció de l’activista afroamericana pels drets humans i contra la discriminació racial, Angela Davis. Hi participaran també Basha Changuerra, Jeffrey Abé Pans, Marra Junior, amb la moderació d’Isabelle Mamadou. 

...

Tremebundes semblances

  OPINIO La setmana passada la premsa es va fer ressò de l’estrena de la sèrie televisiva Elegidos para la gloria sobre el projecte Mercury 7. Es basa en The Right Stuff (1979) de Tom Wolfe; prèviament a la sèrie,...

Actual

Frustració

     OPINIÓ De vegades, desgraciadament en moltes ocasions, quan una dona arriba a ocupar càrrecs de responsabilitat, creiem que per ser dona atendrà amb major sensibilitat els problemes que ens afecten per haver nascut dona com les desigualtats socials,...

Periodista y escritora

El bé intern dels oficis i professions

       OPINIÓ   Ara que estem en stand by espero que es permeti reflexionar sobre alguns temes fins ara tabú sense que et crucifiquin les hordes que actuen a les xarxes socials.  

...
Tere Molla buena

Abolició ja!

     OPINIÓ Aquest matí, al despertar-me, m’he trobat etiquetada en un parell d’entrades en una xarxa social (odio ser etiquetada en les xarxes). 

...

Cap a Pequín+25: AL i C la regió més desigual del món

     Preocupa a las feministes el retorn de polítiques econòmiques neoliberals i l’expansió de visions conservadores. La regió amb major índex de feminicidis i on les dones expressen majors nivells de percepció d’inseguretat física.

...

Les mesures feministes de l’Acord de Govern entre PSOE i Unidas Podemos

      Les formacions d’esquerres van plasmar el seu compromís en un Acord. Entre les mesures hi són representats els drets de les dones en nombrosos àmbits.

...

Amb els ulls oberts com unes taronges

    OPINIÓ Y por mirarlo todo, nada veía (Ciudad de México: Sexto Piso, 2018) de la mexicana Margo Glantz, és em sembla, el primer llibre escrit en un pla seqüència, sense cap punt i a part.

...
Buena

Dones intercanviables

     OPINIÓ Per al patriarcat més reaccionari i capitalista, les dones som intercanviables. Com objectes que s’acaben comprant, venent o canviant per un altre que agradi més. Objectes inanimats que, fins i tot sembla no pateixen i als que...

Oaxaca. Mèxic: Onze nenes i nens, pel canvi d’estereotips / La Independent / Notícies Gènere

  Parlar sol de nens és oblidar-nos de la meitat de la humanitat: Nadine Gasman. Encara que sembli molt senzill el canvi de la barra infantil del Canal Onze de “Onze nens” a “Onze nenes i nens”, a partir del 15...

Oaxaca. Méxic: Evadeix govern d’Oaxaca, resolucions de tribunals en cas de fotoperiodista assassinada / La Independent / Notícies Gènere

  A 19 mesos de l’assassinat de la fotoperiodista María del Sol Cruz Jarquín, la justícia a Oaxaca encara no arriba per a la seva família, que ha hagut d’agregar al sofriment de la pèrdua de la jove, la indignació...

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.