Dissabte 27 juliol 2024

Dissabte 27 juliol 2024

6 de Febrer. Dia Internacional de Tolerància Zero contra la MGF: Reflexió i estratègia per la seva abolició

Cada any més de 3 milions de nenes corren el risc de patir-la

L’associació ICS-MGF celebra* la conferència: Reflexió i estratègia per l’abolició de la MGF, en motiu del  Dia Internacional de Tolerància Zero contra la Mutilació Genital Femenina

La inauguració de la conferència serà a càrrec de: Leonie Attimgli, Secretària de ICS-MGF.

Després hi intervindran: Fatou Secka,  presidenta de EQUIS-MGF i vicepresidenta primera del Centre Euro- Àfrica; Aissatou Diallo, Presidenta de l’Associació Humanitària contra l’ablació de la dona Africana (AHCAMA), Modika Bah, Membre de l’associació AMAM (Associació de Dones Antimutilación); i Montse García, Tècnica formadora en el projecte “Sortir Endavant” de la Fundació CEPAIM.  Isabel Claveria, Infermera de l’equip de Treball sobre immigració i Salut de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional de Drassanes, ICS i Membre de ICS-MGF, serà la moderadora del debat.


 

El Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina es celebra cada any per sensibilitzar a la població sobre aquesta pràctica. La mutilació genital femenina, del tipus que sigui, es considera una pràctica nociva i una violació dels drets humans de les nenes i de les dones. L’OMS s’ha compromès a eliminar la mutilació genital femenina en el termini d’una generació, i per aconseguir-ho realitza activitats de divulgació, investigació i orientació dirigides a les i als professionals de la salut i els sistemes de salut.

Es consideren mutilacions genitals femenines tots els procediments que comportin l’ablació parcial o total dels genitals externs femenins o la lesió dels òrgans genitals femenins que no responguin a raons mèdiques. La mutilació genital femenina no té beneficis coneguts per a la salut. Més aviat, s’associa a una sèrie de riscos a curt i llarg termini per a la salut física, mental i sexual, i per al benestar.

La mutilació genital femenina afecta al voltant de 140 milions de nenes i dones, i cada any més de 3 milions de nenes corren el risc de patir-la. L’OMS dedica aquest any una atenció especial a la preocupant tendència que siguin els propis prestadors d’atenció de salut que realitzen la mutilació genital femenina, contribuint d’aquesta manera a legitimar i mantenir-la.

*Dimecres, febrer 6, 2013 · 18:30. Passeig de Sant Joan 26 mar º 2 ª ESPAI ALI BEI (Barcelona) 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“No és casualitat que molts micropobles estiguin governats per dones”

Maria Crehuet, alcaldessa d’Ordis, parla de les dificultats que tenen les poblacions de menys de...

Barcelona: LECTURA DE TESI DOCTORAL El cos okupat i les autores de còmic / La Independent / Notícies gènere

La doctoranda Mari Carmen Vila, “Marika”, defensarà* la tesi doctoral “El cos okupat: iconografies del...

11-S-2014 UCFR Ciutat Vella: Declaració d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

Totes i tots som el Raval: No volem nazis al barri! Rebem amb estupor...