Dissabte 15 juny 2024

Dissabte 15 juny 2024

6 de Febrer. Dia Internacional de Tolerància Zero contra la MGF: Reflexió i estratègia per la seva abolició

Cada any més de 3 milions de nenes corren el risc de patir-la

L’associació ICS-MGF celebra* la conferència: Reflexió i estratègia per l’abolició de la MGF, en motiu del  Dia Internacional de Tolerància Zero contra la Mutilació Genital Femenina

La inauguració de la conferència serà a càrrec de: Leonie Attimgli, Secretària de ICS-MGF.

Després hi intervindran: Fatou Secka,  presidenta de EQUIS-MGF i vicepresidenta primera del Centre Euro- Àfrica; Aissatou Diallo, Presidenta de l’Associació Humanitària contra l’ablació de la dona Africana (AHCAMA), Modika Bah, Membre de l’associació AMAM (Associació de Dones Antimutilación); i Montse García, Tècnica formadora en el projecte “Sortir Endavant” de la Fundació CEPAIM.  Isabel Claveria, Infermera de l’equip de Treball sobre immigració i Salut de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional de Drassanes, ICS i Membre de ICS-MGF, serà la moderadora del debat.


 

El Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina es celebra cada any per sensibilitzar a la població sobre aquesta pràctica. La mutilació genital femenina, del tipus que sigui, es considera una pràctica nociva i una violació dels drets humans de les nenes i de les dones. L’OMS s’ha compromès a eliminar la mutilació genital femenina en el termini d’una generació, i per aconseguir-ho realitza activitats de divulgació, investigació i orientació dirigides a les i als professionals de la salut i els sistemes de salut.

Es consideren mutilacions genitals femenines tots els procediments que comportin l’ablació parcial o total dels genitals externs femenins o la lesió dels òrgans genitals femenins que no responguin a raons mèdiques. La mutilació genital femenina no té beneficis coneguts per a la salut. Més aviat, s’associa a una sèrie de riscos a curt i llarg termini per a la salut física, mental i sexual, i per al benestar.

La mutilació genital femenina afecta al voltant de 140 milions de nenes i dones, i cada any més de 3 milions de nenes corren el risc de patir-la. L’OMS dedica aquest any una atenció especial a la preocupant tendència que siguin els propis prestadors d’atenció de salut que realitzen la mutilació genital femenina, contribuint d’aquesta manera a legitimar i mantenir-la.

*Dimecres, febrer 6, 2013 · 18:30. Passeig de Sant Joan 26 mar º 2 ª ESPAI ALI BEI (Barcelona) 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Victòria o una estratègia política del PP?

Silvia Aldavert García El govern “retira” l’avantprojecte de llei sobre l’avortament, però cal estar alerta,...

Cada dia, 185 avortaments insegurs a Bolívia: testimonis per no morir

Amb testimonis de vida, un grup de persones amb lideratge, majoritàriament dones, impulsen a...

Calataiud – Aragó: Un recorregut fotogràfic per la violència de gènere en conflicte armat / La Independent / Notícies Gènere

Per AmecoPress Gervasio Sánchez, periodista i fotògraf, estrena una nova exposició titulada ‘Violències contra les...