Divendres 12 juliol 2024

Divendres 12 juliol 2024

Trobada Internacional Feminista. Feminisme per a un món millor

La Trobada Internacional Feminista “We call it feminism” (EIF 2023) està organitzada pel Ministeri d’Igualtat del Govern d’Espanya i tindrà lloc a la Facultat de Medicina (UCM) a Madrid, els dies 24, 25 i 26 de febrer.

En paraules de l’organització: “El feminisme és un moviment i projecte que està impulsant grans avenços i transformacions a tot el món, per això necessitem més espais de reflexió, de diàleg i també de celebració per continuar avançant cap a una societat millor”.

Així, aquesta Trobada Internacional està planejada perquè “feministes de tot el món compartien durant tres dies les seves perspectives i mirades com activistes, polítiques que estan en governs o institucions, teòriques i acadèmiques o referents de la cultura, les arts i la comunicació”. Es tracta de “generar un espai de debat i reflexió a nivell internacional, d’intercanvi de propostes polítiques feministes, segons la importància que té construir aliances feministes per assolir la igualtat de gènere i desenvolupar transformacions socials, econòmiques i polítiques per construir un món millor”.

Les diferents taules de debat són sobre temes rellevants que, segons les organitzadores “el moviment feminista ja ha situat com a prioritats en el camí cap a un món millor”. S’hi convida a participar a “figures de tot el món tant de l’àmbit institucional, com acadèmic i teòric i de gran part de la Societat civil i del moviment feminista”.

El Programa de la Trobada Internacional Feminista “Feminisme per a un món millor” comptarà en la seva inauguració amb: Hanna Sarkkinen, Ministra d’Afers Socials i Salut de Finlàndia; Judith Butler, Filòsofa feminista (online), Maria-Noel Vaeza, Directora Regional d’ONU Dones per a les Amèriques i el Carib; Gabriela Cerruti, Portaveu de la Presidència de la Nació Argentina; Helena Dalli, Comissària Europea per a la Igualtat (online); Anielle Franco, ministra d’Igualtat Racial de Brasil i Irene Montero, ministra d’Igualtat d’Espanya.

Els mesos de debat estan organitzats en les temàtiques següents: La defensa de la pau per a l’agenda feminista; Masculinitats; Justícia feminista; Neoliberalisme, família i democràcia; El feminisme serà antiracista o no serà; Només sí que és sí. Consentiment i llibertats sexuals; Cultura feminista; La revolució feminista de les cures; Drets humans i feminisme; Comunicació i feminisme digital; Maternitats decidides; Violència política contra les dones; Crisi climàtica, ecofeminisme i benestar animal; Estètica i gordofòbia; El dret a l’avortament com a lluita internacional; Experiències feministes al voltant de la salut; Contra les violències masclistes, ens volem lliures; Drets LGTBI; I Feminisme i dones a la disputa pel poder.

Aquesta darrera taula tancarà la Trobada Internacional Feminista de Madrid amb Virginie Despentes, Rita Laura Segato; Irina Karamanos i Irene Montero.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

El paper dels homes en la prostitució

OPINIÓ Quan es parla de prostitució es tendeix a focalitzar el tema en les prostitutes....

La Renda Bàsica Universal, una renda bàsica per a tota la ciutadania.

Amb la crisi sanitària s’evidencien les mancances del sistema sanitari: llits, equipaments, personal, materials…...

Biocultura, les emprenedores en primera línia

Ecologistes, ecofeministes i producció innovadora a Biocultura, des del dijous 9 de maig fins a...