Tuesday 03 October 2023

Tuesday 03 October 2023

Trobada Internacional Feminista. Feminisme per a un món millor

La Trobada Internacional Feminista “We call it feminism” (EIF 2023) està organitzada pel Ministeri d’Igualtat del Govern d’Espanya i tindrà lloc a la Facultat de Medicina (UCM) a Madrid, els dies 24, 25 i 26 de febrer.

En paraules de l’organització: “El feminisme és un moviment i projecte que està impulsant grans avenços i transformacions a tot el món, per això necessitem més espais de reflexió, de diàleg i també de celebració per continuar avançant cap a una societat millor”.

Així, aquesta Trobada Internacional està planejada perquè “feministes de tot el món compartien durant tres dies les seves perspectives i mirades com activistes, polítiques que estan en governs o institucions, teòriques i acadèmiques o referents de la cultura, les arts i la comunicació”. Es tracta de “generar un espai de debat i reflexió a nivell internacional, d’intercanvi de propostes polítiques feministes, segons la importància que té construir aliances feministes per assolir la igualtat de gènere i desenvolupar transformacions socials, econòmiques i polítiques per construir un món millor”.

Les diferents taules de debat són sobre temes rellevants que, segons les organitzadores “el moviment feminista ja ha situat com a prioritats en el camí cap a un món millor”. S’hi convida a participar a “figures de tot el món tant de l’àmbit institucional, com acadèmic i teòric i de gran part de la Societat civil i del moviment feminista”.

El Programa de la Trobada Internacional Feminista “Feminisme per a un món millor” comptarà en la seva inauguració amb: Hanna Sarkkinen, Ministra d’Afers Socials i Salut de Finlàndia; Judith Butler, Filòsofa feminista (online), Maria-Noel Vaeza, Directora Regional d’ONU Dones per a les Amèriques i el Carib; Gabriela Cerruti, Portaveu de la Presidència de la Nació Argentina; Helena Dalli, Comissària Europea per a la Igualtat (online); Anielle Franco, ministra d’Igualtat Racial de Brasil i Irene Montero, ministra d’Igualtat d’Espanya.

Els mesos de debat estan organitzats en les temàtiques següents: La defensa de la pau per a l’agenda feminista; Masculinitats; Justícia feminista; Neoliberalisme, família i democràcia; El feminisme serà antiracista o no serà; Només sí que és sí. Consentiment i llibertats sexuals; Cultura feminista; La revolució feminista de les cures; Drets humans i feminisme; Comunicació i feminisme digital; Maternitats decidides; Violència política contra les dones; Crisi climàtica, ecofeminisme i benestar animal; Estètica i gordofòbia; El dret a l’avortament com a lluita internacional; Experiències feministes al voltant de la salut; Contra les violències masclistes, ens volem lliures; Drets LGTBI; I Feminisme i dones a la disputa pel poder.

Aquesta darrera taula tancarà la Trobada Internacional Feminista de Madrid amb Virginie Despentes, Rita Laura Segato; Irina Karamanos i Irene Montero.

Compartir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Bárbara Ramajo i les violències fantasma*

Parlem amb Bárbara Ramajo, activista feminista i lesbiana. Va ser membre de l’Eix Violeta i...

La igualtat de gènere redueix la violència contra les dones*

  OPINIÓ La violència d’homes contra dones és un problema internacional de salut pública i...

Eulàlia Lledó per Maria Roig

Elogi de les peixateres

      Eulàlia Lledó per Maria Roig OPINIÓ Félix de Azúa ha pontificat que la...