Dimecres 24 abril 2024

Dimecres 24 abril 2024

Compartir

Soledad Jarquín denuncia davant l’ONU la impunitat a Mèxic

Astrid Espinoza Nieto. SemMéxico

La periodista mexicana Soledad Jarquín denuncia davant l’ONU la impunitat a Mèxic per feminicidis que s’han d’investigar com a tortura.

La representant de Mèxic davant de l’ONU a Ginebra, Francisca Méndez, es va retirar sense escoltar la intervenció de la periodista. Va parlar a la sessió de la presentació de l’Informe sobre Violència envers les Dones i Nenes Indígenes i va acusar que el feminicidi de la seva filla fa 4 anys segueix impune,

En participar en la presentació de l’Informe sobre “Violència contra les Dones i Nenes Indígenes”, a càrrec de la Relatora Especial de l’ONU Reem Alsalem, la mexicana Soledad Jarquín Edgar, defensora de drets humans va denunciar la impunitat que existeix a Mèxic pel que fa al feminicidi.

Durant la seva intervenció al 50è període de sessions del Consell de Drets Humans on va ser presentat aquest informe, l’oaxaquenya Jarquín Edgar, va assenyalar que el feminicidi de la seva filla de nom María del Sol Cruz Jarquín ocorregut fa 4 anys, és un clar exemple de que a Mèxic hi ha impunitat i no es castiga els responsables.

“El feminicidi de la meva filla reflecteix les diverses violències que enfronten les dones al país, en particular en contextos indígenes com Juchitán, municipi a Oaxaca, on va ser assassinada. A Juchitán, s’han registrat 26 agressions contra dones i 11 feminicidis des de començament del 2022.”, va destacar.

En aquest sentit, la defensora de drets humans va acusar que la investigació penal del cas de la filla s’ha realitzat sense perspectiva de gènere i després de 4 anys, el cas segueix impune.

Per això, va coincidir amb les conclusions de l’informe d’Alsalem, assenyalant que els casos de violència de gènere, particularment en contextos indígenes, enfronten importants obstacles per accedir a la justícia a causa de la discriminació, els prejudicis i la revictimització.

Per això, ha posat èmfasi en apuntar, que com ho assenyala l’Organització Mundial contra la Tortura, el feminicidi i el no accés a la justícia han de ser considerats com una forma de tortura contra les víctimes.

Això, a fi que els estats tipifiquin i investiguin la violència envers les dones a nivell nacional, proporcionin reparació a les víctimes i prenguin mesures preventives, abordant les causes profundes de la violència de gènere.

Cal esmentar que també hi va ser present Francisca Méndez representant de Mèxic davant l’ONU, que va afirmar que el Govern Mexicà és conscient de la situació de discriminació i violència que enfronten les dones i les nenes indígenes; això no obstant, es va retirar sense escoltar la intervenció de Jarquín Edgar.

soledad jarquin1

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Transversalitat de la perspectiva de gènere a les polítiques públiques

OPNIÓ  Per Moira Goldenhörn. DGF Transversalitat de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques:...

Barcelona: exposició ‘Montserrat Roig, cronista d’un temps i d’un país’ / La Independent / Notícies gènere

  L’Associació de Dones Periodistes ha organitzat juntament amb el Memorial Democràtic i el Col·legi...

Classe de respecte cap a les dones per a imams a Milà

Sumaya Abdel Qader Al març s’inicia a Milà el primer projecte italià promogut per la...