Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Girona: Formació per a entitats de dones gironines en la defensa dels drets femenins / La Independent / Notícies genere

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa M. Pitarch, ha inaugurat el 25 de marc a Girona un seminari d’eines de formació i motivació adreçat a les representants de les associacions de dones que formen part de l’Assemblea Territorial de Dones de Girona, òrgan de participació i consulta del Consell Nacional de Dones de Catalunya. En la sessió, hi han participat prop de 30 dones, representants de 14 associacions de tot el territori gironí.

 

La formació, de 4 hores, ha estat impartida per Mònica Aldegunde, experta en coaching i en desenvolupament de competències, amb l’objectiu de facilitar eines a les representants de les entitats per a l’anàlisi de la missió i els valors que aporta el moviment associatiu de dones a la societat.

El curs, teòric, pràctic i participatiu, ha finalitzat amb l’elaboració d’un mapa de ruta i la definició de projectes. Hi han participat: Associació Gironina d’Empresàries, Associació de dones de Sant Narcís, Associació de dones de Ribes de Freser, Xarxa de dones gironines, Grup de dones de la Bisbal, Associació Suport a la dones de Palafrugell, Associació de dones de Verges, GOSS.O.S, Col·lectiu de dones en l’església, Cultivant Igualtat, Esfera, Plataforma de dones de Blanes, Associació de dones de la Vall del Llémena, i Xibeques del Cau de Torroella de Montgrí.

En l’acte d’inauguració, Teresa M. Pitarch ha subratllat que “les dones tenim molt a aportar. Un país no es pot permetre prescindir del talent femení si vol créixer i convertir-se en un país capdavanter”. La presidenta de l’ICD ha reivindicat que “Catalunya només serà un país avançat si és capaç de ser capdavantera i referent en les polítiques d’igualtat efectiva de dones i homes”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Igualada: Concurs de fotografia 8 de març de Dones amb Empenta

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, un cop mes, Dones amb Empenta, organitza...

Barcelona: Llibre Blanc sobre la prostitució / La Independent / Notícies Gènere

  S’ha tornat indefugible la necessitat d’una profunda reflexió ciutadana sobre la prostitució. Perquè la...

Barcelona: FESTIVAL MIRADES DE DONES

  El primer festival dedicat a les artistes MARÇ 2013 www.festivalmiradasdemujeres.com DATA: divendres 8 de...