Dilluns 24 juny 2024

Dilluns 24 juny 2024

Compartir

Catalunya: reconeixement a la feina de Mònica Planas com a crítica de televisió / La Independent / Notícies gènere

L’Observatori expressa el seu reconeixement a la feina de Mònica Planas com a crítica de televisió.

Amb el seu treball ha liderat la renovació d’aquest format periodístic i l’ha rescatat d’una inèrcia que bascula sovint entre el to laudatori o l’opinió agre (o si més no cítrica) segons bufen els vents del mitjà en què es publiquen els comentaris sobre televisió.

 

 

 

Mónica Planes ofereix anàlisi i argumentació crítica en els seus escrits, i destaca per la convicció i eficàcia amb què sap fer arribar les seves reflexions a una audiència anestesiada que ella malda per mantenir desperta, tot desafiant el somni de la raó en què està instal·lada.

Una reflexió diària especialitzada en el paper que juguen els mitjans de comunicació entesos com a instruments de persuasió i mecanismes de producció imprescindibles per a la “fàbrica del consentiment”, descrita amb clarividència per Noam Chomsky.

Mònica Planas ha aconseguit crear opinió, ser seguida i comentada per la seva anàlisi i el seu discurs crític d’envejable transparència i ha aconseguit també reconfortar aquelles opinions que malgrat ser majoritàries es troben situades molt sovint fora de l’opinió publicada i són tractades com a minoritàries.

Molt sovint ha posat el dit a la nafra en relació amb la iniquitat de gènere (per a ser eufemístiques) de moltes de les programacions televisives de les nostres teles generalistes i ha manifestat la seva indignació amb la tolerància envers el sexisme i l’androcentrisme. Les seves cròniques destaquen també per una inusual precisió en els termes, precisió que denota una pràctica normalitzada de les eines pròpies d’una perspectiva de gènere ben entesa.

 

Article com a mostra del seu treball: Monica-Planas-divendres-negre-masclista

 

Logo Observatori de les dones

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Universitat Xilena convoca curs sobre DH i Dones

El Centre de Drets Humans de la Facultat de Dret de la Universitat de...

Cal millorar la salut sexual i reproductiva de les dones

A la tercera Jornada de Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva, organitzada el dilluns 11,...

Brussel·les: 240 retrats a les parets d’Ixelles /La Independent/notícies gènere/

120 000 cartells enviats DE MÉS DE 100 PAÏSOS “Inside Out xl és un projecte...