Seria important intentar que els drets obtinguts es garantissin mitjançant mesures efectives, caldria proporcionar el recursos necessaris perquè s’implementin aquests drets
Com valores la incorporació de la visió de gènere al tractament de la comunicació i la informació als mitjans de comunicació? Què et sembla la iniciativa de La Independent?
Em sembla una iniciativa molt oportuna. Si no ens ocupem de nosaltres mateixes, de donar-nos visibilitat, ni els mitjans de comunicació, ni les institucions, i un llarg etcètera, ningú no ho farà.
Tant de bo es pogués convertir en un espai en el que ens escoltéssim i ens permetéssim reflexionar en comú.
El país ha acabat una legislatura. Com la valores des de la perspectiva de gènere?
Crec que s’han donat algunes passes significatives, amb diversos “però”. Bé per l’intent de regular el nostre dret a l’avortament, però malament per seguir penalitzant i limitant la capacitat de decisió i autonomia de les dones sobre aquesta qüestió. Bé per la llei Integral contra la violència, en la mesura en què reconeix una realitat que afecta de manera particular a l’Estat espanyol, malament per no oferir les suficients i necessàries garanties a les víctimes.
I quant a les dones migrades, continuen sense resoldre temes tan importants com la possibilitat d’obtenir papers en situació de violència domèstica, perquè la manera tan limitada en què es planteja aquest dret ho fa pràcticament impossible.
És en camí, però no s’ha resolt el tema de passar al règim general els contractes del servei domèstic (i afecten a una gran quantitat de dones migrades), cosa que permetria que gaudissin de drets com el salari mínim de l’Estat espanyol, o les pagues extres, i d’alguns altres drets elementals com a treballadores. Una altra cosa positiva: la possibilitat de permisos de treball per a les dones reagrupades.
Quins creus que han d’ésser els principals objectius d’aquesta legislatura?
En general, em sembla que seria important intentar que els drets obtinguts es garantissin mitjançant mesures efectives, caldria proporcionar el recursos necessaris perquè s’implementin aquests drets.
Quina reflexió més urgent penses que cal fer en els processos d’igualtat, d’equitat i dels drets humans de les dones al món?
Crec que hauríem de ser conscients d’allò que implica la globalització de l’economia per a les dones més pobres. La gravetat de la feminització de la pobresa. Si no aconseguim posicionar-nos de manera decidida i solidària amb aquestes realitats, alimentarem la cadena de desigualtats que ens ha atrapat a totes les dones durant segles.
Com valores la incorporació de la Visió de Gènere al tractament de la comunicació i la informació als Mitjans de Comunicació? Què et sembla la iniciativa de La Independent?
Em sembla una iniciativa molt oportuna. Si no ens ocupem de nosaltres mateixes, de donar-nos visibilitat, ni els mitjans de comunicació, ni las institucions, i un llarg etcètera ho farà.
Tan de bo es pogués convertir en un espai en el que ens escoltéssim i ens permetéssim reflexionar en comú.
– El país ha acabat una legislatura. Com la valores des de la perspectiva de gènere?
Crec que s’han donat algunes passes significatives amb diversos “però”.
Bé per l’intent de regular el nostre dret a l’avortament, però malament per seguir penalitzant i limitant la capacitat de decisió i autonomia de les dones enfront d’aquest tema.
Bé per la llei Integral contra la violència, en la mesura en què reconeix una realitat que afecta de manera particular a l’Estat Espanyol, malament per no oferir les suficients i necessàries garanties a les víctimes.
I en quant a les dones migrades continuen sense solució temes tan importants com la mateixa possibilitat d’obtenir els seus papers en situació de violència domèstica, doncs en la manera tan limitada que està plantejat aquest dret, ho fa pràcticament inutilitzable.
Està en camí, però no s’ha solucionat el tema de passar al règim general els contractes del servei domèstic (en la mesura que afecten a una gran quantitat de dones migrades), cosa que permetria que gaudissin de drets com el salari mínim a l’Estat Espanyol, o les pagues extres i alguns altres drets elementals com a treballadores.
Una altra cosa positiva: la possibilitat de permisos de treball per a les dones reagrupades.
– Quins creus que han d’ésser els principals objectius d’aquesta legislatura?
En general em sembla que seria important intentar que els drets obtinguts es garanteixin mitjançant les mesures efectives per portar-los a la realitat, especialment en el que té a veure amb els recursos necessaris per implementar-los.
– Quina reflexió més urgent penses que cal fer en els processos d’igualtat, d’equitat i dels drets humans de les dones al món?
Crec que hauríem de ser conscients del que implica aquesta globalització de l’economia per a les dones més pobres. La gravetat de la feminització de la pobresa.
Si no aconseguim posicionar-nos de manera decidida i solidària amb aquestes realitats, alimentarem la cadena de desigualtats que ens ha atrapat a totes les dones per segles.