Diumenge 26 maig 2024

Diumenge 26 maig 2024

Logo Observatori de les dones

Compartir

Catalunya: Imatges per pensar. Exposició itinerant / La Independent / Notícies gènere

21 municipis de Catalunya impulsen un debat obert sobre els estereotips de la feminitat als mitjans de comunicació

 

 

L’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació presenta com a activitat central d’aquest any 2016 una exposició amb la intenció de generar una reflexió al voltant d’algunes absències, presències i tòpics relacionats amb la representació de les dones i que són freqüents en gran part dels continguts dels mitjans de comunicació.

Les imatges han estat produïdes especialment per l’artista visual Tània Burgos Fernàndez, tot seguint una proposta gràfica propera als pictogrames que permet treballar els significats de les imatges, d’una manera assequible i oberta a mirades i interpretacions diverses.

Formada per 9 roll up, aquesta exposició s’instal·larà en diferents seus dels municipis que formen part de l’Observatori i al seu voltant es desenvoluparan un seguit de debats, tallers d’anàlisi i dinàmiques participatives amb l’objectiu d’ impulsar la creativitat de la ciutadania i convidar a diferents grups de població a elaborar pictogrames o gràfics que plantegin noves reflexions sobre el paper de les dones als mitjans de comunicació.

Cada activitat estarà dinamitzada per persones especialitzades en aquest àmbit.

L’Observatori de les dones als mitjans de comunicació és una instància de participació ciutadana impulsada per diferents ajuntaments que té l’objectiu de promoure una cultura crítica en relació la representació de les dones en els mitjans escrits i audiovisuals.

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació està format pels ajuntaments de Barcelona, Altafulla, Castellbisbal, Cornellà de Llobregat, Cubelles, Esplugues, Gavà, Malgrat de Mar, Martorelles, Masnou, Molins de Rei, Roses, Rubí, Sant Adrià del Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Adéu i moltes gràcies Eduardo Galeano!

OPINIÓ Reto homenatge al gran llatinoamericà i ciutadà del món l 8217 entranyable uruguaià...

8 de marzo 2013. Comunicado de mujeres triquis

A la opinión publica A los medios de comunicación nacionales e internacionales A los organismos...

Per a igualtat i violència només el 0,0103% dels pressupostos per al 2016

Quaranta organitzacions feministes agrupades en la Plataforma Impacte de Gènere Ja denuncien en un...