Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Mercè Conesa primera alcaldessa de Sant Cugat

“Les dones de Sant Cugat entren també amb mi a l’alcaldia”

 

Conesa és la primera alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, en substitució del recent nomenat conseller de Política Territorial i Sostenibilitat, Lluís Recoder

La fins ara tinent d’alcalde de Territori de l’Ajuntament de Sant Cugat per CiU va prendre possessió del càrrec d’alcaldessa del municipi el 28 de desembre passat,després de la renúncia de Lluís Recoder, que ha estat nomenat conseller de Política Territorial i Sostenibilitat del govern de la Generalitat de Catalunya encapçalat per Artur Mas. Conesa ha parlat amb La Independent sobre aquest nou repte.

 

 

 


Conesa, que és la primera batllessa del municipi, assegura que “cal canviar el concepte que la política és de dedicació única, sinó tot el contrari, és imprescindible poder seguir tenint en compte altres aspectes de la vida”. En aquesta línia, Mercè Conesa “no contempla renunciar a fills i família”, ja que, “estar en contacte amb famílies, AMPAS i altres associacions, em permet conèixer el pols de la ciutat”, explica en una conversa amb La Independent.
 

Sigui com sigui, la flamant alcaldessa pren com a objectiu prioritari “l’acabament de tots els projectes iniciats en els onze anys de mandat de Recoder”, ja que la seva investidura es produeix mesos abans de les eleccions municipals del maig.

 

La política, que va encapçalar la regidoria de la Dona de l’Ajuntament santcugatenc entre el 1999 i el 2003, considera que “a Sant Cugat la visió de gènere és evident amb iniciatives com l’increment de dones en les intervencions del fòrum empresarial Santcugatribuna, la taula de coordinació per fer front a la violència de gènere o la construcció d’una ciutat amb facilitats per a les dones, aspecte que he tingut molt present com a tinent d’alcalde de Territori”. Una tasca que es dibuixa imprescindible en les conclusions de l’últim Informe anual de les actuacions de la Xarxa de lluita contra el maltractament i la violència de gènere, publicat el mes passat per l’ajuntament, en el qual s’assegura que entre 6.000 i 8.000 dones serien susceptibles de patir situacions de violència física o psicològica a Sant Cugat l’any 2010.

 
Durant el discurs d’investidura, Conesa va fer referència al fet de ser la primera dona que ocupava el càrrec dient: “D’alguna manera, amb mi, les dones de Sant Cugat entren també a l’alcaldia, aquelles dones que des de fa tants anys encapçalen entitats de Sant Cugat, les que han format part de llistes electorals, artistes, empresàries, mestresses de casa, professionals lliberals… Espero ser-ne una digna representant”.


Mercè Conesa, llicenciada en Dret i ex professora de l’UAB, va ser escollida com a successora de Lluís Recoder per unanimitat a l’assemblea local de CiU Sant Cugat el passat 13 d’octubre i, des del dimarts 28 de desembre, es suma a les onze alcaldesses que ja ocupen aquest càrrec al Vallès.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Les dones no parim fills i filles per a la guerra” diu Mónica Valencia

Mònica Valencia, activista pacifista, durant la seva estada a Barcelona ha parlat amb La Independent sobre...

Catalunya: El Govern aprova el Pla anual de cooperació al desenvolupament 2017 / La Independent / Notícies gènere

El Govern destina 30,2 milions d’euros a l’Ajut Oficial al Desenvolupament. L’Agència Catalana de Cooperació...

Entrevistes-Reportatges. CEDAW

      III Entrevistes – Reportatges a dones que formen part de diferents col·lectius...