Dissabte 18 maig 2024

Dissabte 18 maig 2024

Compartir

Premis de Comunicació no Sexista 2012 en el 20è aniversari de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya

 

20 anys treballant per una comunicació no sexista

El proper dimarts 18 de desembre l’Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna de Barcelona, acollirà a les 19 hores, l’acte de lliurament dels Premis de Comunicació no Sexista 2012 que entrega l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC), enguany en el marc del 20è aniversari de l’entitat.

 

 

 

Les  principals línies de treball de L’ADPC durant aquests 20 anys han estat dirigides a aconseguir el reconeixement de la igualtat professional de les dones periodistes, l’accés als llocs de decisió en els mitjans de comunicació i la promoció d’una imatge digna de les dones en els mitjans, en tant que professionals, protagonistes o usuàries.

Destaquen en aquest sentit, la coordinació del Cercador d’Expertes des de l’any 2006, una eina promoguda per l’Institut Català de les Dones, l’edició de la revista DONES des del 2000, la creació al 2009 del mitjà digital donesdigital.cat, o els Premis de Comunicació no Sexista que van celebrar-se per primera vegada el 1993.

En l’edició d’enguany, els Premis de Comunicació no Sexista presenten noves categories com son el reconeixement d’iniciatives universitàries o el tractament de la violència masclista als mitjans.

Els Premis de Comunicació no Sexista han anat evolucionant des dels seus inicis el 1993. En les primeres edicions es feia el lliurament del Card, el Lliri i la Rosa del Desert, que pretenien, respectivament, donar un toc d’atenció a periodistes o mitjans que invisibilitzaven les accions de les dones, reconèixer a periodistes o espais mediàtics el treball a favor de la igualtat home-dona i fer un reconeixement a una trajectòria professional d’una periodista.

L’any 2008, amb el lliurament que va tenir lloc al Gran Teatre del Liceu, a aquests premis es van incorporar més categories i modalitats, però sempre amb el mateix objectiu: promoure un periodisme que mostri les accions d’homes i dones de manera no sexista.

Actualment les categories a premiar són les següents:

– Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per un periodisme rigorós i de qualitat, fent visibles les dones i les seves actuacions.

– Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per a les iniciatives tecnològiques i el foment del periodisme digital.

– Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per a iniciatives de les empreses editorials.

– Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista a iniciatives comunicatives del món local.

– Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista pel tractament de la violència masclista.

– Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista per iniciatives universitàries pioneres en investigació sobre la dona i els mitjans de comunicació.

– Premi a la Trajectòria Periodística.

– Premi Males Pràctiques de Comunicació no Sexista.

Més informació

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Vol d’alçada: Mari Pepa Colomer i Luque (Barcelona, 1913- Gatwick, 2004). La primera aviadora catalana

Si hi ha algú que es mereixi el sobrenom de personatge aquest és sens dubte...

Internacional: UE debat definició de violació en països membres i ONU critica la sentència / La Independent / Notícies Gènere

La conducta va ser tipificada com a abús sexual i no com a violació La...

Seminari: Génere i Dret en els estudis de Doctorat

Dijous 28 Juny 2012 09 30 8211 17 00 28 de juny es realitzarà el...