Dimarts 08 octubre 2024

Dimarts 08 octubre 2024

Més de 100 activistes de Catalunya participen al Fòrum Social Mundial 2011 de Senegal

Les ONG i altres col·lectius del Forum Social Català (FSCat) es reuneixen aquests dies per conèixer i posar en comú les activitats que tenen previstes per al Fòrum Social Mundial d’enguany, que se celebra a Dàkar del 6 a l‘11 de febrer

De moment es té constància de la participació d’un centenar d’activistes de Catalunya que hi participaran, o bé individualment, o bé a través de la quinzena d’entitats que s’hi han inscrit, entre les quals hi ha Justícia i Pau, CIEMEN, Col·lectiu Ronda, Casal AL, Centre Delas, Fundació Irla, Escoltes Catalans, Fundació Nous Horitzons, l’Observatori, Ajuda en Acció i la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere. Dues enviades especials de La Independent en faran una cobertura especial. 

 

 

 

Per conèixer els objectius i els diversos eixos del FSM 2011 podeu consultar-ne la web. L’ Assemblea del FSCat ha convocat per al dimarts 25 de genera les 12h una conferència de premsaa la sala de la Confederació Catalana d’ONG (C/Tàpies 1-3, Barcelona). Hi intervindrà Arcadi Oliveres, que parlarà també sobre el Fòrum Econòmic de Davos. Un cop celebrat el Fòrum de Dàkar, l’ Assemblea del FSCat organitzarà  un acte per fer-ne la valoració i  començar a parlar del III Fòrum Social Català.

 

senegal2   

 

 

Resistència i lluita dels pobles d’Àfrica

El Fòrum Social Mundial, celebrat a Nairobi (Kenya) el 2007, se celebrarà ara a Dàkar, la capital del Senegal. Segons el Secretariat Internacional d’aquesta organització,  enguany se centrarà “en la història de resistències i lluites dels pobles africans. El FSM 2011 ha de trobar la interfície necessària entre les lluites i les estratègies comunes a nivell global comuns a l’Àfrica, al Sud i a tot el món”. Per als organitzadors, el retorn del FSM a l’Àfrica expressa la solidaritat activa del moviment social internacional, un suport molt benvingut perquè “l’Àfrica corre el risc de pagar per la crisi actual del capitalisme, ja debilitada pels programes d’ajustaments estructurals de les dècades de 1980 i 1990 “.

El Fòrum Social Mundial és un espai per a la proposició d’alternatives democràtiques i populars, i en aquesta edició girarà al voltant de 12 eixos: per una societat humana; per la justícia ambiental: pels Drets Humans; per la llibertat de circulació de les persones; pels drets dels Pobles; per una societat lliure dels principis de capitalisme; per la construcció d’una economia social emancipadora; per l’expansió d’estructures democràtiques; per la construcció d’un ordre mundial basat en la pau, la justícia…; per la posada en valors de les vivències i les lluites de l’Àfrica i la seva diàspora; per una reflexió col·lectiva dels moviments socials sobre el FSM; i per l’inter-aprenentatge de paradigmes alternatius a la crisis de civilització hegemònica. De la modernitat.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Les dones parim, les dones decidim

Les organitzacions de dones de l’Estat espanyol celebren la retirada del Projecte de Llei...

El Festival BCN Film Fest s’obre i clausura amb el protagonisme de les dones

Des del 15 al 23 d’abril es podrà gaudir d’unes 60 pel·lícules, i de les...

Una declaració d’intencions. El primer editorial

Montserrat Minobis, presidenta de La Independent, ha escrit el primer editorial de l’agència. La periodista...