Dijous 22 febrer 2024

Dijous 22 febrer 2024

Compartir

Cinc treballadores de Mid Ocean Iberia acomiadades per discriminació aconsegueixen una compensació per danys i perjudicis

L’acord econòmic s’ha aconseguit sense anar a judici · L’empresa ja havia acomiadat anteriorment dones embarassades o en jornada reduïda

Les cinc treballadores de Mid Ocean Iberia, amb seu a Malgrat de Mar (el Maresme), rebran una compensació econòmica per danys i perjudicis superior a la que marca l’estatut dels treballadors, que és de 45 dies per any treballat. El judici per acomiadament que s’havia de celebrar ahir va ser anul·lat per l’acord aconseguit entre les treballadores i Mid Ocean Iberia. El Col·lectiu Ronda, bufet d’advocats de les demandants, valora positivament la conciliació, tot i que no es va aconseguir la readmissió, tal com demanaven les treballadores. D’acord amb l’advocat Genís Pérez, s’ha demostrat que les causes de l’acomiadament no eren les que al·legava l’empresa.

 

 

 

Mid Ocean Iberia va acomiadar el 24 de setembre de 2010 les cinc treballadores tot adduint un descens continuat dels ingressos en els darrers exercicis fiscals. Prèviament, ja les havia traslladat de l’oficina de Malgrat de Mar, on treballaven, a Mataró, tot justificant-ho per problemes d’organització.

De les cinc treballadores, dues havien comunicat  a l’empresa un mes abans que estaven embarassades, i una altra tenia jornada reduïda des de feia un any per tenir cura del seu fill menor, mentre que les altres dues treballaven amb elles.

A la denúncia, demanaven la readmissió al seu lloc de treball i poder conciliar la vida laboral i familiar, tal com diu l’article 53. 4 de l’Estatut dels Treballadors, que garanteix aquest dret a la dona treballadora. El Col·lectiu Ronda de Mataró va interposar una demanda per acomiadament nul, principalment per tractar-se d’un fet discriminatori. L’acord assolit preveu una indemnització que tingui en compte les dificultats que comporta trobar una nova feina.

La demanda estava dirigida contra Mid Ocean Iberia, S.L. i Mid Ocean Spain, S.L., filials del Grup Mid Ocean Brands, una multinacional que es dedica a la comercialització majorista de productes de regals d’empreses amb seu a Holanda i Delegacions a  l’Estat espanyol, el Benelux, , Itàlia, França, Alemanya, Regne Unit, Polònia, Suècia, Hongria i Rússia.

Aquestes no són les primeres treballadores de la filial espanyola, ni les úniques, que han estat acomiadades quan l’empresa ha tingut  coneixement que estaven embarassades, o si persistien en la seva voluntat de reduir la jornada per a cura d’un fill menor, tal com garanteix la llei. En altres ocasions, ho havien “resolt” abonant una major indemnització o aconseguint que les dones que pretenien reduir la seva jornada laboral no ho fessin.

 

El Departament d’Export funciona com una Delegació que comercilitza els productes a la resta del món, especialment a l’Orient llunyà a on es compren la majoria dels productes que distribueixen directament als clients o els enmagazetna als  3 centres logístics que té als Països Baixos, a Espanya i a Polonia.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dones de Llatinoamérica denuncien greus violacions davant la Comissió Interamericana de Drets Humans

    Dotze organitzacions de dones d’Amèrica Llatina i el Carib de parla hispana van...

Per a igualtat i violència només el 0,0103% dels pressupostos per al 2016

    Quaranta organitzacions feministes, agrupades en la Plataforma Impacte de Gènere Ja, denuncien en...

Barcelona: Exposició “Identitat Esculpida” de Mar Hernández Plana / La Independent / Notícies Gènere

 L’exposició “Identitat Esculpida” de Mar Hernández Plana, versa sobre la superació del càncer de mama...