Diumenge 06 octubre 2024

Diumenge 06 octubre 2024

Madrid: Neix una nova app per fer front a l’assetjament i les agressions LGTBIfóbicas / La Independent / Notícies gènere /

Ja està disponible, de moment només per a mòbils Android, la nova app Observatori madrileny contra la LGTBfòbia, que permet reportar a l’Observatori madrileny contra l’homofòbia, transfòbia i bifòbia de Arcópoli qualsevol agressió LGTBIfóbica, explicant el ha passat, la localització i que permet l’accés directe a el número de la policia o guàrdia civil i ofereix orientació legislativa. A més, compta amb un apartat on es comptabilitzen els incidents per així generar una visió global.

 

 

  

 

Rubén López dirigeix l’Observatori que ha desenvolupat l’app “per donar un servei més immediat i senzill”. Intenten aportar eines “per facilitar la denúncia així com donar a conèixer els nostres drets”. Arcópoli té clar en quin context vivim. “L’ús de les noves tecnologies és imprescindible per no quedar despenjats de cara a les noves generacions que a més són molt més visibles que la resta”, explica el director de el projecte. Cada vegada hi ha apps mòvils més específiques, però hi ha algunes idees que resulten necessàries. “Que les persones LGTB sentin que hi ha algú a l’altre costat escoltant-les i tractant d’ajudar és fonamental”, explica.

Segons Arcópoli, l’objectiu és combatre la infradenuncia d’aquest tipus d’agressions i “facilitar el contacte ràpid amb les potencials víctimes de delictes d’odi o discriminació; en tenir una interfície ràpida i molt més accessible que entrar en una pàgina web a través del cercador, confiem que la gent s’animi a contactar quan passi algun incident “, explica. A més, la víctima de l’agressió LGTBIfóbica pot trobar en Arcópoli un indret de suport i reflexió: “Després del contacte sempre animem a les víctimes a denunciar (fem una tasca d’assessorament i acompanyament a comissaria, jutjat o on sigui pertinent), tot i que naturalment la decisió és de la mateixa víctima”, remarca.

Les dades recopilades per l’app ni es faran públiques ni es traslladaran directament a les autoritats, però s’utilitzen per elaborar l’informe anual de l’Observatori, on consten les dades estadístiques dels incidents que es registren. Aquest informe és analitzat i utilitzat per les autoritats per als seus plans d’actuació i anàlisi de la realitat madrilenya.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Lali Sandiumenge: “La revolució a l’Aràbia Saudita la faran les dones”

La periodista catalana Lali Sandiumenge ha fet aquesta afirmació en la presentació a Barcelona...

Respostes a la escomesa fonamentalista contra les polítiques de gènere

2.200 Feministes d’Amèrica Llatina i el Carib en el 14 EFLAC d’Uruguai Les feministes...

Niger: Dones alliberades de la violència de Boko Haram / La Independent / Notícies gènere

Les dones que han pogut alliberar-se de la violència de Boko Haram, s’estan ubicant...