Dissabte 25 març 2023

Dissabte 25 març 2023

Compartir

Catorze és un regal als sentits

 

Catorze és un mitjà de comunicació digital, cultural i en català, però també és un regal als sentits. Catorze ha rebut la distinció més important en el camp de cultura de Catalunya, un dels Premis Nacionals de Cultura del 2018, atorgats pel Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA) des de l’any 2009.

“Anem a la nostra, parlem dels llibres que volem i treballem amb una llibertat absoluta”, així és com la periodista i escriptora Eva Piquer, impulsora de Catorze, defineix de manera ràpida aquest mitjà de comunicació.

Catorze té una filosofia pròpia, obrir i encomanar la cultura a un públic generalista a través dels sentits, fa créixer les ganes de llegir bona literatura sense cenyir-se a les novetats literàries, recupera textos gairebé oblidats injustament, i regala imatges, dibuixos i poesia. 

Entreu a la secció “Passadís”, dues recomanacions “Em depilo si vull” i “Tres voltes rebel” o la secció “En veu alta”, en què cada setmana es recita un poema o un text en prosa que voldràs reenviar als grups de WhatsApp per compartir la bellesa i l’excitació que t’ha despertat escoltar els poemes de Josep Carner, o de l’estimada Montserrat Abelló, o de Vicent Andrés Estellés entre moltes altres. O llegir “un poema lluminós” de Teresa Costa-Gramunt anomenat Sol.

 

 

650 1480623499image3 2

 

Catorze és una plataforma digital que ens permet llegir i escoltar. Rebutja publicar crítiques destructives contra llibres concrets. Considera que si un llibre no val la pena, prefereixen no parlar-ne. Tampoc volen alimentar polèmiques culturals. Defensen que la seva feina és divulgar cultura i no pas prendre partit en discussions endogàmiques que massa sovint s’allunyen dels interessos del públic lector. Catorze, escriu i parla només dels llibres que els hi sembla que valen la pena i segurament s’ha convertit en prescriptora però malgrat això, donen veu a qui realment en sap que són les llibreteres i els llibreters i per això, Catorze, disposa de la secció «La llibreria llegeix», en què un o una llibretera fa una recomanació argumentada d’un llibre.

Catorze és una plataforma de creació i d’innovació cultural, i ha rebut la distinció més important en el camp de cultura de Catalunya, un dels Premis Nacionals de Cultura del 2018. Premi molt merescut. El motiu de concessió del Premi Nacional de Cultura a Catorze és el següent:

«Per la qualitat i l’originalitat del seu plantejament comunicatiu i pel tractament rigorós i innovador dels continguts culturals en un mitjà digital especialitzat que es caracteritza per una acurada aproximació a la informació i l’opinió, que incorpora noves veus i que s’enriqueix amb una visió de gènere. Creat per Eva Piquer el 2014 amb el lema “volem ser, fer i encomanar cultura”, ha aconseguit una audiència remarcable i ha teixit al seu entorn, amb propostes d’un gran interès, una veritable comunitat que aposta per fer de la cultura un exponent decisiu de la contemporaneïtat.»

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

També et pot interessar