Dijous 05 desembre 2024

Dijous 05 desembre 2024

Compartir

Catalunya: L’educació genera hàbits saludables / La Independent / Notícies Génere

Segons l’Enquesta, els principals trastorns crònics de salut que pateixen les dones i els homes, no són els mateixos.

El resultat de l’Enquesta que el Departament de Salut de Catalunya, va presentar a principis de març a través d’ESCA, va concloure que les dones i homes que tenen un alt nivell d’estudis tenen millors hàbits i per tant, gaudeixen de millor salut, estil de vida i utilitzen millor els serveis sanitaris.

 

Segons l’Enquesta, els principals trastorns crònics de salut que pateixen les dones i els homes, no són els mateixos. Elles tenen més malalties relacionades amb l’aparell locomotor com artrosi i artritis; malalties de l’aparell circulatori (pressió alta), migranyes o mals de cap freqüents, depressió i anèmia; mentre que els homes pateixen de morbiditat relacionada amb malalties de l’aparell circulatori com pressió alta i colesterol elevat; malalties de l’aparell locomotor (mal d’esquena), al·lèrgies cròniques i depressió.

El resultat de l’Enquesta que va coincidir amb el Dia Internacional de les Dones, va trobar que la prevalença de la simptomatologia creix a mesura que els grups són de més edat, supera el 65% en persones de 65 anys i més. També és superior en les persones de classe social menys afavorida i en les que no tenen estudis. La informació que recull l’Enquesta és fonamental per establir polítiques públiques i accions en matèria de planificació sanitària, i per millorar l’estat de salut i la qualitat de vida de les persones en el territori.

Segons ESCA la meitat de la població entre 18 a 74 anys té excés de pes: el 34,5% té sobrepès i el 14,9% pateix d’obesitat. El sobrepès afecta menys a les dones (26,5%) que els homes (42,3%) i augmenta amb l’edat. La prevalença d’excés de pes és més elevada entre les persones de classe menys afavorida, afectant tant a homes com a dones amb estudis primaris o sense educación

Gairebé 8 de cada 10 dones fan una valoració positiva del seu estat de salut. (77,9% de les dones respecte el 83,6% dels homes). Aquesta percepció és pitjor a mesura que els grups són de més edat, sobretot a partir dels 45 anys-, en les persones de classe social menys afavorida i entre les que tenen nivells d’estudis més baixos.

ESCA exerceix una activitat de caràcter oficial prevista en el Pla estadístic de Catalunya actual i garanteix la confidencialitat de les dades, emparant-se en el secret estadístic (Llei 23/1998, de 30 de desembre, d’estadística de Catalunya). El seu objectiu és determinar la percepció de la població catalana sobre la seva salut, estil de vida i la utilització dels serveis sanitaris.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Diva Criado

Diva Criado

Abogada y periodista, Máster en Gestión Pública de la Universidad Pompeu Fabra de Barcelona.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Internacional: el 20 de juny se celebra el Dia Mundial de les Persones Refugiades / La Independent / Notícies Gènere

Per commemorar el Dia Internacional de les Persones Refugiades, es reivindica el dret a l’asil...

Davant la violència masclista, que la ràbia es transforme en militància

“No puc entendre la societat immune, callada, anestesiada. Perquè estem davant d’un terrorisme masclista que...

Barcelona: Periodisme i dones del món rural al CPC / La Independent / Notícies gènere

A partir del llibre “Terra de dones. Pageses de Catalunya”, de la periodista i col·legiada...