Dissabte 25 març 2023

Dissabte 25 març 2023

Compartir

INTERSINDICAL VALENCIANA: Rebuig femicidi de Roquetas i declaracions de la Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat

INTERSINDICAL VALENCIANA mostra el seu rebuig pel nou femicidi de Roquetas i per la qualificació per la Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat d’aquest com a “violència en l’entorn familiar”.  

Davant el nou cas de violència masclista ocorregut en Roquetas (Almería) el resultat del qual ha estat l’assassinat d’una dona de 33 anys a mans de la seua parella, Intersindical manifesta de nou el seu rebuig a qualsevol tipus de violència exercida contra les dones. 

Aquest cas de violència masclista ha estat qualificat en la nota de premsa de la Ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, com a “violència en l’entorn familiar”. Per això, Intersindical, a més de lamentar aquest nou femicidi i recordar que la xifra oficial de dones assassinades a mans de les seues parelles o ex parelles enguany ascendeix ja a 59, manifesta el seu rebuig a la qualificació atorgada per la ministra. 

Intersindical recorda que aquesta violència és denomina de gènere segons la Ley Orgánica 1/2004, de 28 de desembre, de Medidas de Protección Integral contra la Violencia de Género, en la qual s’estableix que és “la manifestación de la discriminación, la situación de desigualdad y las relaciones de poder de los hombres sobre las mujeres, se ejerce sobre éstas por quienes son o hayan sido sus cónyugues o esten o hayan estado ligados a ellas por relaciones similares de afectividad, incluso sin convivencia… La violencia de género a la que se refiere la presente ley comprende todo acto de violencia física i psicológica, incluídas las agresiones a la libertad sexual, las amenazas, las coacciones o la privación arbitraria de libertad.”  

La violència contra les dones és violència masclista, perquè és el resultat més greu de la discriminació i desigualtat que pateixen les dones en una societat patriarcal on el masclisme prolifera i és converteix en brou de cultiu d’aquesta. La violència en l’entorn familiar inclou diferents formes no menys importants de violència, com l’exercida contra les persones majors o les criatures, però que es diferencien de la violència masclista o de gènere perquè aquesta la pateixen les dones precisament per ser dones. 

Aquest canvi de denominació seria una reculada significativa en la lluita contra la violència masclista i comportaria conseqüències importants. Per tant, Intersindical demana a la Ministra rectifique públicament la qualificació atorgada a aquest nou assassinat d’una dona a mans de la seua parella, que no és pot dir d’una altra forma que violència de gènere o masclista.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar