Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Catalunya: Drac Màgic, 50 anys d’innovació i divulgació cultural / La Independent / Notícies gènere

Drac Màgic és un referent en la difusió de la cultura audiovisual i enguany celebra el 50è aniversari de la seva fundació. Moltes han estat les aportacions pedagògiques de Drac Màgic i molts els projectes per posar al centre la diversitat i els feminismes.

 

 

@Drac Màgic


El passat dia 23 de març es va portar a terme un acte a la Filmoteca de Catalunya (a la foto), la primera d’una sèrie d’activitats commemoratives que ompliran l’any, juntament amb un assaig audiovisual de celebració dirigida per Xiana do Teixeiro, on la càmera retrata amb fascinació els paisatges simbiòtics. La directora diu sobre la seva creació: «és una peça d’apropament a les altres criatures amb les quals vivim en canvi constant. Les imatges que han operat aquesta gastada fórmula de naturalesa-plató ens fan oblidar que hi ha vida i que estem vives, però altres imatges poden retornar-nos a l’emoció i la relació obligatòria que és viure».

Una exposició virtual i la renovació de la identitat visual, encarregada a la dissenyadora Fernanda Binvignat, marquen l’inici d’aquest any commemoratiu per la cooperativa.

L’exposició inclourà el canal de Filmin Drac Màgic: 50 anys, 50 films que permetrà fer un recorregut per les darreres cinc dècades d’història cinematogràfica a través de títols rellevants per la tasca de la cooperativa.

Durant les seves cinc dècades d’existència ha fet arribar l’audiovisual als àmbits educatiu, social i cultural per mitjà de projectes innovadors que entenen la cultura cinematogràfica com a eina de coneixement, crítica i reflexió. Drac Màgic ha impulsat, entre molts altres projectes, la Mostra Internacional de Cinema de Dones que ja celebra la seva 29ª edició.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Carme Porta

Carme Porta

Comunicadora i tècnica en imatge fílmica. Sòcia fundadora d'IDEMTV i La Periòdica. Membre de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores i del Grup de Periodisme Ramon Barnils.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Isabel Allende. Premi Liber 2020 a l’autora hispanoamericana més destacada

L’escriptora i periodista xilena Isabel Allende ha estat escollida Premi Liber 2020 a l’autora hispanoamericana...

Barcelona: Jornada de gènere i memòria a la ciutat / La Independent / Notícies Gènere

“La jornada ‘Barcelona, gènere memòria i espai públic’, proposa un diàleg des de la visió...

Barcelona: Convocatòria 13a edició de Cinema Colombià / La Independent / Noticiés Génere

La projecció del documental “Infern o Paradís”, del director colombià Germán Piffano, que va ser...