Drac Màgic és un referent en la difusió de la cultura audiovisual i enguany celebra el 50è aniversari de la seva fundació. Moltes han estat les aportacions pedagògiques de Drac Màgic i molts els projectes per posar al centre la diversitat i els feminismes.
@Drac Màgic
El passat dia 23 de març es va portar a terme un acte a la Filmoteca de Catalunya (a la foto), la primera d’una sèrie d’activitats commemoratives que ompliran l’any, juntament amb un assaig audiovisual de celebració dirigida per Xiana do Teixeiro, on la càmera retrata amb fascinació els paisatges simbiòtics. La directora diu sobre la seva creació: «és una peça d’apropament a les altres criatures amb les quals vivim en canvi constant. Les imatges que han operat aquesta gastada fórmula de naturalesa-plató ens fan oblidar que hi ha vida i que estem vives, però altres imatges poden retornar-nos a l’emoció i la relació obligatòria que és viure».
Una exposició virtual i la renovació de la identitat visual, encarregada a la dissenyadora Fernanda Binvignat, marquen l’inici d’aquest any commemoratiu per la cooperativa.
L’exposició inclourà el canal de Filmin Drac Màgic: 50 anys, 50 films que permetrà fer un recorregut per les darreres cinc dècades d’història cinematogràfica a través de títols rellevants per la tasca de la cooperativa.
Durant les seves cinc dècades d’existència ha fet arribar l’audiovisual als àmbits educatiu, social i cultural per mitjà de projectes innovadors que entenen la cultura cinematogràfica com a eina de coneixement, crítica i reflexió. Drac Màgic ha impulsat, entre molts altres projectes, la Mostra Internacional de Cinema de Dones que ja celebra la seva 29ª edició.