Diumenge 21 abril 2024

Diumenge 21 abril 2024

Compartir

Al cap de 3 anys, un altre robatori a CIMAC

Desconeguts roben equipament i danyen instal.lacions

 

 

Mèxic, DF, 23 maig 11 (CIMAC) .- A dos mesos de complir-se tres anys del primer assalt de les oficines de Comunicación e Información de la Mujer (CIMAC), associació dedicada a divulgar la situació social i els drets de les dones, per segona ocasió ha patit un robatori en les seves instal.lacions.

Avui, a les 9:50 del matí, representants de l’organització han denunciat aquests fets davant la Procuradoria General de Justícia del Districte Federal (PGJDF), amb el registre FCH/CUH-6/T2/00948/1105, amb l’exigència de que en aquesta ocasió els fets no quedin impunes tal com va passar amb la primera indagació per violació i robatori a CIMAC, registrada el 28 de juliol de 2008.

En aquella ocasió, la PGJDF va suspendre la indagatòria i va tancar l’expedient tres mesos després d’iniciada la investigació.

Davant la falta de resultats, un any després dels fets, l’organització va presentar una queixa davant la Comissió de Drets Humans del DF (CDHDF) i va tenir accés a l’expedient, en el qual es va constatar que després que es va aixecar l’evidència en l’ organització, el personal de la Procuradoria no va realitzar cap investigació.

Lucia Lagunes Horta, coordinadora executiva de CIMAC, ha fet una crida a la PGJDF perquè protegeixi la ciutadania i garanteixi l’accés a la justícia, a més va exigir càstig als responsables.

La periodista va assenyalar que els que van entrar a l’associació llençaren calaixos, van trencar una porta, panys, i es van emportar l’equip de les àrees de comptabilitat,TV, administració, de l’agència de notícies, així com de la coordinació executiva i del centre de documentació . Els violadors van tallar els cables de l’internet i van danyar un mesurador d’energia elèctrica.

A més van tirar a terra diversos reconeixements atorgats a CIMAC per la seva tasca periodística amb visió de gènere.

Va afegir que és possible inferir que no es tracta d’un robatori de la “delinqüència comuna, de manera que va sol.licitar que la denúncia es passi de l’agència investigadora número 6 a la Fiscalia Especial 50, per a l’Atenció de Delictes Comesos contra la Llibertat d’Expressió “(abans anomenada Fiscalia Especial per a l’Atenció de Delictes Comeses contra Periodistes).

Encara es desconeix la suma dels danys i objectes robats, pel fet que continuen els peritatges. Mentre, la coordinadora executiva de CIMAC va assegurar que “igual que la darrera vegada, no ens aturarem”.

CDHDF i OSC condemnen els fets

 En un comunicat, la Comissió de Drets Humans del Districte Federal (CDHDF) va condemnar “enèrgicament” la violació a les instal.lacions de Comunicación e Información de la Mujer AC (CIMAC), i ha informat que ha iniciat una queixa i que ha demanat mesures precautòries a les autoritats de la capital.

La CDHDF ha expressat la seva solidaritat amb el personal de CIMAC i  informa que buscarà que el procés d’investigació que emprengui el Ministeri Públic (MP) especialitzat, esgoti totes les línies de recerca pels fets-relacionats amb l’obstacle a la llibertat d’expressió-registrats la matinada d’aquest passat 20 de maig.

La CDHDF, ha informat que va acompanyar a representants de l’associació a interposar la denúncia davant el Ministeri Públic (MP) per robatori i violació.

D’altra banda, organitzacions civils i defensores de drets humans i llibertat d’expressió, han condemnat l’assalt doncs han dit, que es tracta d’una agressió a la llibertat d’expressió ja que tal i com han recordat, des de la seva fundació el 1998, CIMAC, s’ha caracteritzat per denunciar violacions als drets humans de les dones així com per ser un important difusor d’informació a Amèrica Llatina sobre la situació de les dones al país.

Les organitzacions han fet un exhort a la Procuradoria General de Justícia del Districte Federal a dur a terme les investigacions pertinents perquè aclareixin de manera ràpida els fets, tenint en compte la línia de recerca que vinculi aquests fets amb l’exercici de les seves professió i reiterar la necessitat que s’aclareixin els fets ocorreguts el juliol del 2008 contra la mateixa oficina.

Entre les organitzacions es troben ARTÍCLE 19 Oficina para Mèxico y Amèrica Central, Casa de los Derechos de Periodistas Centro Nacional de Comunicación Social (Cenco), i la Red de Periodistas de a Pie.

No + feminicidi

No + sang

Pau amb Justícia i dignitat

Llegir Comunicat XIPVG

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Celebració d’una fita en la història de les dones a Ciutat Vella / La Independent / Notícies gènere

La Independent es vol sumar a aquesta celebració i felicita de tot cor a les...

Catalunya: Diada nacional de Catalunya 2022 / La Independent / Notícies gènere

  El cartell de la diada 2022 és un homenatge a la figura de l’escriptora...

“Un punto azul en el Mediterráneo“ d’Eva Espinet

Un punto azul en el Mediterráneo“ d’Eva Espinet. Una novel·la emocional que recupera la història...