Dimarts 28 maig 2024

Dimarts 28 maig 2024

Barcelona: #SouthrEUvolution. I Fòrum del Sud d’Europa / La Independent / Notícies Gènere

Aquest divendres 23 i dissabte 24 es celebrarà a Barcelona el I Fòrum del Sud d’Europa. Està organitzat per Syriza, (Grècia) Esquerra Unida i Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUIA) i donen suport el Partit de la esquerra Europea (PEE) i el Partit Verd Europeu.

 

 

Amb el lema #SouthrEUvolution, aquest fòrum té com a objectiu començar a construir alternatives comuns a les Polítiques d’austeritat que imposa Europa als països del Sud.

En aquesta trobada hi participaran més de 50 organitzacions, partits polítics, moviments socials, sindicats, i intel·lectuals d’àmbit europeu, “amb l’objectiu de crear aliances, construint estratègies comunes, creant des del Sud d’Europa un discurs polític d’esquerres i de solidaritat, perquè no siguin els pobres els que continuen pagant aquesta crisi, a través de grans retallades socials,i polítiques d’austeritat extrema”, afirmen.

Es tracta doncs, de construir una estratègia comuna, per acabar amb la política d’austeritat a escala europea. En definitiva, construir, des del Sud d’Europa un  nou discurs social per a tots i totes.

En aquesta trobada, destacades veus de l’esquerra grega, espanyola, catalana, portuguesa, italiana i francesa, aportaran alternatives, econòmiques, drets humans i polítiques socials i mediambientals, mesures contra l’austeritat i reestructuració del deute. Es debatrà sobre mesures contra l’austeritat, i reestructuració del deute.

També serà important poder tractar el tema del TTIP conjuntament, així com debatre sobre immigració, xenofòbia, serveis públics, ecologia i canvi climàtic, desigualtat de gènere i classe, el dret a l’habitatge i l’exclusió social.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Patrícia Soley-Beltran i Benoît Cros reben el I Premi Morales / La Independent / Notícies Gènere

La primera edició del Premi de Periodisme Ma. Luz Morales, que s’atorga a treballs que...

Brasil: la relatora nacional pel Dret Humà a l’Educació visita les comunitats quilombolas

Campanha Nacional Direito a Educaçao La Relatora Nacional pel Dret Humà a l’Educació, Denise Carreira,...

UE: Asil Polític per motius de violència de gènere / la Independent / Notícies gènere

El Parlament Europeu, en una resolució aprovada amb motiu del dia internacional de la dona,...