Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

La trista història de Jenny Sofia Rebollo

El 2013, a l’Estat espanyol 27 dones han estat assassinades, en cap dels casos s’havien presentat denúncies per maltractaments


La vida de Jenny Sofia Rebollo Tuiran, de 40 anys, víctima a Bilbo del confés i fals mestre Shaolin, Juan Carlos Aguilar, sembla haver estat marcada per l’adversitat.

Havia nascut en el si d’una família humil de Montería, capital del Departament de Còrdova, nord-est de Colòmbia, i era la segona de quatre germans.

La tràgica mort l’any 2000 del seu primer fill de set anys, atropellat per un cotxe fantasma, la va marcar per sempre, el 2001 atabalada de dolor per la pèrdua del fill, decideix viatjar a Espanya, i es queda a viure a Euskadi, a Bilbo aconsellada per una amiga que la va recomanar per treballar en una perruqueria, activitat que exercia en la seva terra natal.

Segons una coneguda seva resident a Bilbao, entrevistada per una ràdio local, Jenny havia renunciat a la perruqueria on treballava per dedicar-se a fer domicilis, “perquè així li anava millor”. Va comentar, que havia enganxat cartells pels voltants del seu habitatge, publicitant el seu treball per anar als domicilis a realitzar serveis de perruqueria, d’estètica i de massatges. És de suposar que amb aquesta nova modalitat de treball qualsevol podia contactar-hi fàcilment.

Una altra font pròxima a la família a Colòmbia, va comentar que Jenny Sofia Rebollo uns dies abans, el 21 de maig, havia trucat a la seva mare feliç, per explicar que li havien ofert un treball en un gimnàs de ioga com massatgista, i que ara tenía una feina fixa per poder enviar diners. No va imaginar les fosques intencions de Juan Carlos Aguilar, qui regentava el gimnàs ZEN4, que precisament quedava a pocs carrers de la seva residència. El fals mestre xaolín, li va oferir treball per després assassinar-la amb premeditada sedició i traïdoria.

Segons la mateixa font, ella travessava per una difícil situació econòmica, i tenia una forta depressió, a causa de la separació de la seva parella, Íñigo Martínez Luzartegui, a qui a més li havien concedit la pàtria potestat del fill que tenien en comú.

A la trista història de Jenny Sofia Rebollo se li suma el fet que la seva família de molt baixos recursos a Colòmbia no compta amb els mitjans necessaris per repatriar el cadàver, mentrestant el Consolat de Colòmbia a Bilbao ha dit que estan a l’espera de les decisions judicials i que col·laboraran amb tots els tràmits administratius.

És possible que les restes del cos de Jenny Sofia Rebollo triguin algunes setmanes per ser lliurats, ja que segons les autoritats judicials d’Espanya, estan sent sotmesos a investigació, pel procés que s’avança en contra del confés assassí Juan Carlos Aguilar, qui a més va acabar amb la vida de la nigeriana Ada Ortuya.

Entitats de dones tant a l’Estat espanyol com a Colòmbia reclamen que aquesta brutal agressió ha de promoure el més enèrgic rebuig de les autoritats i de la societat en general i exigir que es trenqui el silenci d’aquests assassinats on l’objectiu és la dona. Assassinats, feminicidis que produeixen una ràbia infinita i un profund sentiment d’impotència, per a totes les dones assassinades, violades o maltractades. Aquests crims mai han de quedar en la impunitat.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cedaw mios

Les dones i nenes refugiades, centre d’injustícia i discriminació, quan l’aplicació de la Convenció CEDAW?

La Directora d’ONU Dones Phumzile Mlambo-Ngcuka, ha fet unes declaracións sobre la greu crisi...

UAB-Campus de Bellaterra: Fer ciència tenint en compte el gènere / La Independent / Notícies gènere

Investigar i fer ciència tenint en compte el gènere és la temàtica que abordarà un...

Acampada solidària al campus central de la Universidad de La Laguna

Les activistes canàries se solidaritzen amb la causa sahrauí “La por és una reacció primària,...