Dimarts 27 febrer 2024

Dimarts 27 febrer 2024

març 9, 2021

Internacional: L’art descobreix el primer autoretrat de la història de Caterina van Hemessen / La Independent / Notícies Gènere

Per Mar Joanpere. DiarioFeminista Per al Dia Internacional de la Dona, BBC Culture llança la seva nova sèrie sobre artistes femenines que van ajudar a configurar la forma en què veiem el món. 

...

Lluita contra la mutilació genital femenina; Recomanacions de l’informe GREVIO

Per Redacció AmecoPress El passat 6 de febrer va ser el dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina.

...
Fabiola Calvo

El feminisme és incloent

Per Fabiola Calvo. Periodista i Escriptora. Bogotà.   OPINIÓ El feminisme com a fill il·legítim de la il·lustració d’acord a les paraules d’Amelia Valcárcel, neix al segle XVIII des de l’úter del lliberalisme.

...

La construcció de memòria històrica de les dones sahrauís en conflicte

  Per Aroa López Naranjo, AmecoPress  Foto: Arxiu AmecoPress La construcció de memòria històrica de les dones sahrauís en conflicte és un instrument per a la veritat, la justícia i la reparació.

...

Els EUA en un enforcall

    OPINIÓ Tant de bo les paraules de Gorman denunciant que els EUA són un país «incomplet» fins que no abraci tota la diversitat i riqueses marquin un camí i hi contribueixin.

...

Dones de ciència i salut davant la covid-19

 Foto cedida per Mayra García Carmenat* Per Redacció Semlac Margarita Montes de Oca Carmenaty és estudiant de cinquè any de Medicina a la Universitat de Ciències Mèdiques de Santiago de Cuba, a 860 quilòmetres de l’Havana.

...

Medalla Hermila Galindo otorgada a la periodista Sara Lovera López

Per Elda Montiel, SemMexico La Medalla Hermila Galindo, del Congrés de la Ciutat de Mèxic, ha estat atorgada a la periodista Sara Lovera López

...
Tere Molla buena

Temors i dubtes

    OPINIÓ Avui més que una reflexió exposaré els meus dubtes i les meves pors davant la propera negociació per a l’aprovació de l’anomenada “llei trans”.

...

Bielorussia: “La revolució te rostre de dona” / La Independent / Notícies gènere

A la galeria BEGEMOT del carrer Trafalgar, 56, de Barcelona es pot veure, fins al 16 de febrer, una exposició* sobre el paper de les dones en la revolució que es va iniciar a l’agost del 2020 a Bielorússia, contra...

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.