Dimarts 27 febrer 2024

Dimarts 27 febrer 2024

Compartir

Bielorussia: “La revolució te rostre de dona” / La Independent / Notícies gènere

A la galeria BEGEMOT del carrer Trafalgar, 56, de Barcelona es pot veure, fins al 16 de febrer, una exposició* sobre el paper de les dones en la revolució que es va iniciar a l’agost del 2020 a Bielorússia, contra la dictadura d’Aleksander Lukashenko.

                                                              

 

Aquest moviment femení a Bielorússia encara està per estudiar. L’exposició explica el procés de transformació de la societat bielorussa en el seu camí pel restabliment dels principis democràtics.

L’Associació RAZAM bielorussia de Catalunya explica que Belarus és l’analogia d’una dona indefensa maltractada a la seva família durant 26 anys. La seva veu ha estat silenciada durant molt de temps, ha aguantat el silenci i suportat la humiliació, càstig, pallisses, insults públics … i des de fora semblava que estava neta i ben cuidada però a dins hi havia dolor, molèsties i un crit. Ara el crit ja no es pot contenir s’aixeca i vol canvi i llibertat. Vol noves eleccions justes i democràtiques. Per aquesta analogia a Belarus el maltractament d’una dona de la família no és un delicte, però qualsevulla persona europea sap que una dona així necessita suport des de fora, diu RAZAM.

 

*Visites guiades pels grups de 2-6 persones (amb cita prèvia). Del 5 al 16 de febrer. Horari 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00pm/ concertar visites Alena Turava 662473215

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

8M 2021: Assemblea Oberta Vic

           

...

El via crucis dels embarassos en adolescents a Nicaragua

No hi ha polítiques d’atenció i augmenten els casos Ipas Centroamérica denuncia l’alt nombre de casos...

Catalunya. Donant veu a la diversitat cultural / La Independent / Notícies Gènere

Nova eina a disposició dels mitjans de comunicació catalans i de la ciutadania per donar...