Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Medalla Hermila Galindo otorgada a la periodista Sara Lovera López

Per Elda Montiel, SemMexico

La Medalla Hermila Galindo, del Congrés de la Ciutat de Mèxic, ha estat atorgada a la periodista Sara Lovera López

Amb aquest reconeixement es distingeix a organitzacions i dones destacades per la seva tasca en favor dels drets humans i la no discriminació. Es va donar a conèixer oficialment per la presidenta de la Comissió d’Igualtat de Gènere, Paula Soto

La medalla al Mèrit Hermila Galindo 2020 serà lliurada a cinc dones i dues organitzacions que representen la valentia, dedicació, força i empatia amb les causes socials que beneficien a les dones i impacten en altres sectors de la població.

El Congrés de la Ciutat de Mèxic, a través de la Comissió d’Igualtat de Gènere, atorga el reconeixement per fomentar l’educació a les dones a través d’una tasca activa en els mitjans de comunicació escrits i digitals a la periodista feminista Sara Lovera López, directora de SemMéxico i Coordinadora regional de el Servei de Notícies a Amèrica Llatina i el Carib (SEMLac) i per la seva tasca en la promoció, fins ara, d’un periodisme incloent i influent, per garantir els drets i el coneixement de les mexicanes.

La seva columna setmanal, Palabra de Antígona, es publica cada setmana a les publicacions de l’Organització Editorial Mexicana OEM, a 60 diaris de la República, també a pàgines de dones, blocs, revistes digitals i es distribueix internacionalment.

A l’activista Laura Martínez Rodríguez pel seu treball a favor de les dones que es mantenen en peu de lluita per l’atenció i eradicació de la violència en contra de les dones, fundadora de ADIVAC MEXICO, organització que brinda diversos serveis amb perspectiva de gènere.

Al Centre de Suport a la Dona Margarita Magón A.C per defensar els drets humans de les dones.

A Teresa Ixchel Alonso García, campiona nacional de natació sincronitzada, que, des dels seus xarxes socials, va donar origen a el moviment “Ni una Atleta Més” a favor de les atletes mexicanes víctimes de violència a l’interior dels seus equips i institucions.

A Guadalupe Arellano Roses i a la Xarxa de Advocades Violeta, ambdues per fomentar l’accés laboral de les dones en igualtat de condicions que els homes i impulsar la participació de les dones en l’àmbit públic.

La distinció, creada l’any 2017 reconeix a les dones que a través del seu treball, activisme i trajectòria han destacat en la defensa, impuls, foment i promoció de l’exercici efectiu dels drets humans de les dones i la igualtat substantiva en la metròpoli.

Hermila Galindo simbolitza la lluita de les mexicanes pel vot universal i la participació política, periodista i constitucionalista, va empènyer, a través de la publicació La Dona Moderna, els drets individuals i col·lectius de les mexicanes: tenaç crítica a el patriarcat, es va avançar al seu temps i va ser capaç de mirar la importància de el futur i les llibertats de les dones. Es va presentar a les eleccions, sense arribar a aconseguir-ho, però també, des d’aquí va inaugurar la vigilància ciutadana a l’actuació dels polítics. Va poder viure per veure com les mexicanes van accedir al dret a vot i a ser votades. Va ser una dona de pensament visionari que afirmava que la igualtat política havia d’estendre a l’educació, a la feina i al reconeixement dels seus drets sexuals i reproductius.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Día Internacional de la dona rural 2016 / La Independent / Notícies Gènere

El proper 21 d’octubre se celebra el “Día Internacional de la Dona Rural”, creat per...

Girona: La Unitat de Patologia Mamària del Trueta rep el més gran reconeixement estatal del sector / La Independent / Notícies gènere

  Hospital Universitari Doctor Josep Trueta de Girona (Foto commons.wikimedia.org ) Acreditada per la Societat...

Carme_Porta-1

Justícia desigual

  OPINIÓ Llegia que Alfredo Saenz es jubila, però no és un més… es jubila...