Divendres 26 abril 2024

Divendres 26 abril 2024

25 recomanacions per un periodisme no sexista

CPC

El Col·legi de Periodistes de Catalunya col·labora amb el Consell de la Informació de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya en la complementació del Codi Deontològic amb 25 recomanacions sobre el tractament de la violència masclista a la pràctica professional.

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC), en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, ha publicat un document de recomanacions sobre el tractament de la violència masclista a la pràctica professional coincidint amb el 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

La pandèmia que estem vivint amenaça amb malmetre el que generacions de feministes han aconseguit després d’aferrissades lluites. És per això que s’incorpora al Codi Deontològic una llista de 25 recomanacions per tal que es tinguin sempre en compte en l’exercici professional, estructurades en tres apartats diferenciats: la presència de les dones en els mitjans, la cobertura sobre violència masclista i dones periodistes als mitjans.

Representar les dones per la seva pròpia vàlua i no per la seva condició femenina; erradicar el llenguatge sexista; garantir una presència equitativa de dones i homes en les redaccions dels mitjans i en els equips de treball o exigir la presència real i efectiva de dones en llocs de direcció són alguns dels articles reflectits al document de recomanacions.

Aquestes recomanacions pretenen afegir-se a les ja existents i reafirmar-les, i com a entitats col·laboradores del projecte figuren el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. Amb aquests 25 punts s’amplia el criteri 12 del Codi Deontològic que demana respectar la dignitat de les persones i la seva integritat física i moral tot dient que no es pot discriminar cap persona degut a la seva condició sexual i evitar expressions vexatòries que puguin incitar a l’odi i a l’ús de la violència donat que els i les periodistes han de ser especialment sensibles a la diversitat i actuar amb sentit de justícia i respecte a les persones i grups afectats.

Documents relacionats
PDF icon Recomanacions per un periodisme no sexista i el tractament de la violència masclista

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Biodansa per expressar-se amb llibertat i crear vivències de grup

La Biodansa és un sistema d’aprenentatge que facilita el desenvolupament de les persones a través...

De les inequitats al tokenisme: emprenedoria i comunicació a Amèrica Llatina

La inclusió de la perspectiva de gènere en els àmbits de la comunicació i l'emprenedoria...

Dones directives: per a l’èxit en els negocis i la millora de les persones

Les dones directives de Catalunya transformen les empreses: resultats de l’estudi dels indicadors ManagGend Les...