Dimecres 29 març 2023

Dimecres 29 març 2023

Compartir

Jornada a Barcelona sobre Plans de Drets Humans

L’Institut de Drets Humans de Catalunya organitza una Jornada per treballar el manual de Nacions Unides sobre com elaborar plans de Drets Humans i l’experiència del primer Pla  aprovat el 2008 pel Govern espanyol.

Els plans de drets humans són instruments de planificació de polítiques que tenen com a objectiu coordinar i vertebrar totes les accions de govern que afecten els drets humans, és a dir, pràcticament totes.

A la Conferència de Viena de 1993 els estats es van comprometre a elaborar aquests plans, però no va ser fins 2008 que el govern espanyol va aprovar el seu primer Pla de drets humans, que va finalitzar amb l’anterior legislatura el novembre de 2011. El nou govern té l’encàrrec del Congrés dels Diputats d’elaborar una nova estratègia amb mesures concretes en política exterior i interior per a la promoció i protecció dels drets humans
Hem d’aprofitar aquesta oportunitat per corregir les deficiències i limitacions de l’anterior experiència i elaborar un nou pla amb mesures concretes, calendari d’execució i recursos assignats, tal com recull el manual de Nacions Unides sobre l’elaboració de plans de drets humans.

A la Jornada hi haurà representants del govern, de la societat civil i de la comissió de seguiment del Pla i es donaran recomanacions per a la nova estratègia.  Hi intervindrán:  Aida Guillén, gerent de l’IDHC, Cristina Fraile, directora de l’Oficina de Drets Humans del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació, Miguel Ángel Ramiro, membre de la comissió de seguiment del primer Pla de drets humans, David Bondia, director de l’IDHC.

Serà el proper 9 març d’11 a 14h a la seu de la Confederació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament.

Programa en PDF

Més informació sobre el Pla de Drets Humans

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar