Aquest 28 de Gener, el Parlament Europeu ha aprovat una resolució on reconeix la Prostitució, la Pornografia, la Violència obstètrica i la Gestació subrogada com a Violacions de Drets Humans.
Aquesta resolució ve precedida per una sèrie de demandes i informes presentats per diferents comissions i diferents grups de la CE.
Una de les declaracions és la de Saskia Bricmont, Membre del Comitè de Llibertats Civils, Presidenta de l’Intergrup sobre Drets de l’infant: “És Fonamental proposar Accions concretes per a les dones particularment vulnerables a la discriminació múltiple i més marginades”. En el seu informe demanava a la Comissió que emprengués accions concretes per a satisfer les necessitats de totes les dones a Europa.
Tambe el grup Verts / ALE ha demanat durant molt de temps que es tingui en compte el vincle entre el canvi climàtic i el gènere: “Sabem que el canvi climàtic té conseqüències particularment greus en la vida de les dones. Per tant, aquest informe demana a la Comissió que respecti el compromís del pla d’acció renovat per a la igualtat entre dones i homes adoptat en la COP25 i que inclogui la perspectiva de l’enllaç entre canvi climàtic i gènere”.
“La pandèmia de la COVID-19 ha agreujat les desigualtats existents. Hem de denunciar aquells estats membres que, com Hongria i Polònia, han utilitzat la crisi sanitària per limitar els drets sexuals i reproductius, atacant els drets de les persones transgènere o fins i tot donant l’esquena a la lluita contra la violència de gènere”.
Aquest informe també condemna enèrgicament la violència contra dones i nens. Reitera la sol·licitud del Parlament de ratificar el Conveni d’Istanbul i insisteix en enfortir la legislació contra els delictes sexuals en benefici de les víctimes. Advoca pel suport als orfenats i llars de víctimes de la violència, debilitades per la pandèmia COVID-19, per tal d’evitar que es vegin obligades a tornar amb el seu agressor. Inclou la mutilació genital femenina, l’avortament i l’esterilització forçosa, el matrimoni precoç i forçat o altres pràctiques perjudicials per a les dones i les nenes i que són clarament condemnables. Emfatitza explícitament que les relacions sexuals sempre han de ser voluntàries. Per tant, es convida a la Comissió a fer recomanacions a tots els estats membres perquè modifiquin la definició de violació en la seva legislació nacional per basar-la en la manca de consentiment.
Aquí trobareu la Resolució del Parlament Europeu, de 21 de gener de 2021, sobre l’estratègia de la Unió per a la igualtat de gènere.