Iran 55

Compartir

Barcelona – Iran – Internacional: Mahsa Amini “Dona,Vida,Llibertat”

Les Manifestacions per l’assassinat de Mahsa Amini s’han estès com la pólvora arreu del món. Per internet han circulat vídeos de protestes per la mort d’aquesta jove de 22 anys, detinguda per la policia moral-religiosa iraniana, acusada de no portar ben posat l’hijab que cobreix el cap i amaga els cabells, el seu càstig va ser aturar-la, torturar-la i matar-la a cops.

Aquestes atrocitats es cometen pel sol fet d’exercir les dones el dret de vestir com vulguin. Els aldarulls que es duen a terme en resposta a aquesta tragèdia, ja han produït la mort a més d’una cinquantena de persones, i prop de dues mil ja han estat detingudes.

Mil_iran.jpg
Iran 100

A Europa s’han realitzat manifestacions a diferents països: Regne Unit, França, Alemanya. Al Regne Unit es van manifestar davant de l’ambaixada Irani, la convocatòria va causar grans disturbis i van ser detingudes més d’una dotzena de persones.

A l’estat espanyol hi ha hagut convocatòries a diverses ciutats, les més nombroses a Barcelona i Madrid.
Concretament a Barcelona la concentració va ser convocada per dones i associacions Iranianes a la Plaça Sant Jaume. Amb crits de llibertat, “Dona, Vida, Llibertat”  , “Mort al Dictador” i “Justícia per a Mahsa Amini“.

A prop del final de la convocatòria, una dona iraniana va interpretar dues cançons emblemàtiques per la llibertat i la revolució. Les dues cançons es cantaaren en persa. Una d’elles fou el Bella Ciao. Es podia sentir l’emoció de les persones presents, recordant les seves famílies i cridant-ne els noms. Al terra de la Plaça hi havien col·locades les fotos de centenars de desapareguts i desaparegudes d’aquesta terrible dictadura.

iran40

 

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar