lunes 29 mayo 2023

lunes 29 mayo 2023

Compartir

UE: Resolució per la igualtat de gènere del Parlament Europeu / La Independent / Notícies Gènere

Aquest 28 de Gener, el Parlament Europeu ha aprovat una resolució on reconeix la Prostitució, la Pornografia, la Violència obstètrica i la Gestació subrogada com a Violacions de Drets Humans.

 

 

 

 

Aquesta resolució ve precedida per una sèrie de demandes i informes presentats per diferents comissions i diferents grups de la CE.

Una de les declaracions és la de Saskia Bricmont, Membre del Comitè de Llibertats Civils, Presidenta de l’Intergrup sobre Drets de l’infant: “És Fonamental proposar Accions concretes per a les dones particularment vulnerables a la discriminació múltiple i més marginades”. En el seu informe demanava a la Comissió que emprengués accions concretes per a satisfer les necessitats de totes les dones a Europa. 

Tambe el grup Verts / ALE ha demanat durant molt de temps que es tingui en compte el vincle entre el canvi climàtic i el gènere: “Sabem que el canvi climàtic té conseqüències particularment greus en la vida de les dones. Per tant, aquest informe demana a la Comissió que respecti el compromís del pla d’acció renovat per a la igualtat entre dones i homes adoptat en la COP25 i que inclogui la perspectiva de l’enllaç entre canvi climàtic i gènere”.

“La pandèmia de la COVID-19 ha agreujat les desigualtats existents. Hem de denunciar aquells estats membres que, com Hongria i Polònia, han utilitzat la crisi sanitària per limitar els drets sexuals i reproductius, atacant els drets de les persones transgènere o fins i tot donant l’esquena a la lluita contra la violència de gènere”.

Aquest informe també condemna enèrgicament la violència contra dones i nens. Reitera la sol·licitud del Parlament de ratificar el Conveni d’Istanbul i insisteix en enfortir la legislació contra els delictes sexuals en benefici de les víctimes. Advoca pel suport als orfenats i llars de víctimes de la violència, debilitades  per la pandèmia COVID-19, per tal d’evitar que es vegin obligades a tornar amb el seu agressor. Inclou la mutilació genital femenina, l’avortament i l’esterilització forçosa, el matrimoni precoç i forçat o altres pràctiques perjudicials per a les dones i les nenes i que són clarament condemnables. Emfatitza explícitament que les relacions sexuals sempre han de ser voluntàries. Per tant, es convida a la Comissió a fer recomanacions a tots els estats membres perquè modifiquin la definició de violació en la seva legislació nacional per basar-la en la manca de consentiment. 

Aquí trobareu la Resolució del Parlament Europeu, de 21 de gener de 2021, sobre l’estratègia de la Unió per a la igualtat de gènere. 

 

Compartir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: èxits del waterpolo femení Club Natació Sabadell i del Centre Natació Mataró / La Independent / Notícies gènere

El calvario de las mujeres presas políticas en Bielorrusia

lledo

Cuando las mujeres son atípicas: Jeroen Dijsselbloem como síntoma