Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

UE: Resolució per la igualtat de gènere del Parlament Europeu / La Independent / Notícies Gènere

Aquest 28 de Gener, el Parlament Europeu ha aprovat una resolució on reconeix la Prostitució, la Pornografia, la Violència obstètrica i la Gestació subrogada com a Violacions de Drets Humans.

 

 

 

 

Aquesta resolució ve precedida per una sèrie de demandes i informes presentats per diferents comissions i diferents grups de la CE.

Una de les declaracions és la de Saskia Bricmont, Membre del Comitè de Llibertats Civils, Presidenta de l’Intergrup sobre Drets de l’infant: “És Fonamental proposar Accions concretes per a les dones particularment vulnerables a la discriminació múltiple i més marginades”. En el seu informe demanava a la Comissió que emprengués accions concretes per a satisfer les necessitats de totes les dones a Europa. 

Tambe el grup Verts / ALE ha demanat durant molt de temps que es tingui en compte el vincle entre el canvi climàtic i el gènere: “Sabem que el canvi climàtic té conseqüències particularment greus en la vida de les dones. Per tant, aquest informe demana a la Comissió que respecti el compromís del pla d’acció renovat per a la igualtat entre dones i homes adoptat en la COP25 i que inclogui la perspectiva de l’enllaç entre canvi climàtic i gènere”.

“La pandèmia de la COVID-19 ha agreujat les desigualtats existents. Hem de denunciar aquells estats membres que, com Hongria i Polònia, han utilitzat la crisi sanitària per limitar els drets sexuals i reproductius, atacant els drets de les persones transgènere o fins i tot donant l’esquena a la lluita contra la violència de gènere”.

Aquest informe també condemna enèrgicament la violència contra dones i nens. Reitera la sol·licitud del Parlament de ratificar el Conveni d’Istanbul i insisteix en enfortir la legislació contra els delictes sexuals en benefici de les víctimes. Advoca pel suport als orfenats i llars de víctimes de la violència, debilitades  per la pandèmia COVID-19, per tal d’evitar que es vegin obligades a tornar amb el seu agressor. Inclou la mutilació genital femenina, l’avortament i l’esterilització forçosa, el matrimoni precoç i forçat o altres pràctiques perjudicials per a les dones i les nenes i que són clarament condemnables. Emfatitza explícitament que les relacions sexuals sempre han de ser voluntàries. Per tant, es convida a la Comissió a fer recomanacions a tots els estats membres perquè modifiquin la definició de violació en la seva legislació nacional per basar-la en la manca de consentiment. 

Aquí trobareu la Resolució del Parlament Europeu, de 21 de gener de 2021, sobre l’estratègia de la Unió per a la igualtat de gènere. 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Programa “3 voltes” promou igualtat d’homes i dones / La Independent / Notícies Génere

Promoure la igualtat entre homes i dones, la diversitat sexual i de gènere, i la...

Dones sota violència masclista demanen assessoria legal

    L’orientació i assessoria jurídiques s’inclouen entre les demandes més freqüents de les dones...

“Educar una dona és educar un país”

  L’autora d’aquestes paraules, la moçambiquesa Alpódia André Manhique, ho sap de primera mà; ella...