Foto 2 mapuche

Argentina: L’actriu, cantant i dramaturga maputxe Luisa Calcumil premiada

L’actriu, cantant i dramaturga maputxe Luisa Calcumil va ser distingida com una de les artistes més representatives de la regió pel Ministeri de Cultura de la Nació d’Argentina. Amb una llarga trajectòria en cinema i teatre, l’artista es va posicionar com una veu fonamental per al seu poble a partir de la incorporació en les seves obres de temàtiques que reflecteixen la seva idiosincràsia.

A més del reconeixement per la seva aportació a la cultura nacional, Calcumil va rebre un premi especial de l’Institut Nacional de Teatre, alhora que es va anunciar l’inici de gestions per part del Consell d’Editorial per a la realització d’un documental sobre la seva tasca.

“Vinc a celebrar i a homenatjar una dona i una artista extraordinària com és Luisa Calcumil. Portem distincions del Ministeri de Cultura, del Fons Nacional de les Arts i de l’Institut Nacional de Teatre. Tot el que fem per ella és poc “, va expressar el ministre Tristán Bauer a l’arribar a General Roca.

Nascuda en aquesta ciutat, el 1945, l’artista va iniciar els seus estudis de teatre als 23 anys en un dels primers tallers que van funcionar a la zona i va tenir la seva gran oportunitat el 1986 en el cinema quan va protagonitzar “Gerónima“, un film de Raúl Tosso.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar