Diumenge 13 octubre 2024

Diumenge 13 octubre 2024

Raons per continuar donant suport a l’ESI

Escrit per María Inés Alvarado*DDF

Dies enrere es va posar en marxa l’acte virtual ESI i democracia: ¡40 Anys, 40 raons!, organitzat pel Moviment Federal per més ESI. El mateix, que es va transmetre en directe al canal de YouTube, representa un col·lectiu federal de professorat de tots els nivells i modalitats del sistema educatiu juntament amb sindicats, periodistes, entitats governamentals i militants d’organitzacions socials, entre altres col·lectius pertanyents a totes les regions. del territori nacional, units amb el convenciment de garantir que l’Educació Sexual Integral (ESI) sigui un projecte de justícia i igualtat per a la millora de la qualitat de vida de totes les persones i amb el convenciment de defensar la importància de l’educació sexual integral com a llei i polítiques públiques educatives.

Davant els avenços dels discursos polítics d’extrema dreta que atacaven directament l’ESI com a enllaç de campanya de La Libertad Avanza (LLA), i en el marc de la commemoració dels 40 anys de la democràcia i el 17è de la sanció de la Llei 26.150 , és que cal defensar-la per renovar el compromís ètic, polític i pedagògic amb una ESI que promogui la construcció d’un món més just i democràtic. El moviment va sorgir després de les eleccions primàries (PASO) per part d’un grup de professorat de la província de Còrdova i de la Diplomatura en ESI, Gènere i Sexualitats de la Facultat de Filosofia i Humanitats de la Universitat Nacional de Còrdova davant la necessitat de visibilitzar el valor de l’ESI i tot el que es va poder fer en aquests anys gràcies al marc que permetia la llei.

Sens dubte, una convocatòria com la que estan desenvolupant és necessària davant les elecciones del 19 pasat on varen participar dos models de país: el de Massa, que pretén aprofundir en la democràcia a través d’un govern de consens social i proposa millorar la vida quotidiana mitjançant ampliar els drets i respectar els ja adquirits; contra Milei, que impulsa la destrucció, la limitació de drets, l’odi i el negacionisme contra el que s’ha avançat en els últims anys. Dues visions de la realitat que, al seu torn, apareixen a les aules de la mà de representacions discursives que també promouen aquestes dues posicions com a antagòniques: les noies que proposen no votar Milei, enfront de les noies que veien en aquest candidat la millor aposta. Realitat econòmica, de la mà d’una falsa esperança de dolarització de l’economia nacional, entre altres fal·làcies.

I aquí és on cal analitzar per què aquestes dues visions són tan oposades. L’ESI ha anat guanyant espais a les institucions educatives de la mà, majoritàriament, de mestres, que s’han anat posicionant des d’un lloc d’escolta atenta a les necessitats i desitjos dels seus alumnes i donant-los un lloc on ser protagonistes en la construcció de un món més just i democràtic. Aquestes mateixes lluites arriben diàriament a les xarxes socials, posicions feministes d’altres dones que critiquen i s’oposen al patriarcat, que defensen els drets dels seus companys i col·lectius de la diversitat, que són combatives davant les desigualtats, que diuen a les noies que també poden aconseguir el canvi i que tinguin com a models a Taylor Swift o Lali Espósito. I què els queda als nens? Voteu Milei, perquè és un personatge estrany, que és “rebel” al conegut, que ven un discurs d’esperança davant la por que tenen al futur, una por construïda davant l’angoixa que els fa. pensen en no poder mantenir-se formant una família, perquè és el model que encara els està proposant el patriarcat. Perquè Milei ven el discurs de l’individualisme, de l’autoritarisme, del violent que crida i s’enfada per ser escoltat… com ho representa aquella figura que, des de l’ESI, fa 17 anys que qüestiona.

Els drets de les nenes i els nens estan en perill. Donem suport a cadascun d’aquests motius i seguim defensant l’ESI demostrant que gràcies a ella es poden desmuntar tabús i mites, portar-los informació vàlida per a una millor esperança de vida, ajudant-los a accedir als seus drets i donant-los l’oportunitat de prendre decisions. i triar la vida que volen Ajudem a construir un discurs que neix de l’amor i no de l’odi.

(*) Conferenciant, comunicadora. Codirectora de La ESI en juego.
Columnista de Diario Digital Femenino – De ESI Sí Se Habla

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Preacord per la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) a Catalunya

La prestació, inicialment de 550 euros al mes aquest 2017, augmentarà fins als 664...

Rosa Marqueta, Fran Llorente, i Santiago Segurola, guanyadors del vuitè Premi de Periodisme Vázquez Montalbán

Rosa Marqueta i Fran Llorente, en la categoria de periodisme generalista, i Santiago Segurola, en...

Perú: Crims d’odi, cruel realitat de la qual no es parla

Persones del col·lectiu LGTB solen ser sovint objecte d’agressions i humiliacions Al Perú, cada any...