Dijous 03 octubre 2024

Dijous 03 octubre 2024

Compartir

Manifest de la Comissió transfeminista. Acampada de València

 Volem una societat en la qual el centre siguen les persones i no els mercats. Per això diem: serveis públics i vitals com l’educació, l’escola pública , la salut, els centres  d’atenció per a persones dependents, la cura de la infància i de les persones amb necessitats especials d’atenció enfront de les retallades socials, la reforma laboral i de les pensions.

Volem el compromís de totes i tots per a la construcció d’una societat on no tinguen cabuda les violències masclistes en totes les seues expressions: econòmica, estètica, laboral, física, psicològica, sexual, institucional, religiosa i en forma de tràfic de dones amb fins d’explotació laboral i sexual.

Volem decidir lliurement sobre el nostre cos, gaudir-ne i relacionar-nos amb aquest i amb qui ens done la gana.

Volem avortament lliure i gratuït dins el sistema de la Seguretat Social, educació afectiva i sexual, així com una educació en diversitat sexual dins l’ensenyament obligatori. Volem una societat diversa on es respecten les múltiples formes de viure el sexe i la sexualitat (lesbianes, gais, intersexuals, bisexuals, transsexuals, transgèneres, queers…) i es reconega el dret a la sexualitat en totes les etapes de la vida. Exigim la despatologització de les identitats trans i el cessament immediat de les intervencions quirúrgiques d’assignació de sexe a les criatures intersex, garantir els drets reproductius de dones lesbianes, persones soles i trans.

Exigim que l’Estat i l’Església deixen d’interferir en les nostres vides. Per un estat laic, no als privilegis a les institucions religioses.

Per a fer un canvi real en la societat, cal prendre les decisions per consens i que les dones participen de forma decisiva en els processos de presa de decisions, així com la participació de la resta de persones o col·lectius oprimits i víctimes del sistema heteropatriarcal.

És imprescindible incorporar un enfocament feminista en la transformació del model econòmic, cultural  i social al servei de les persones i el planeta, en els serveis públics, en la creació d’un altre model de ciutat i gestió del territori així com transformar les polítiques ambientals, agroalimentàries i socials.

És imprescindible que les dones siguen protagonistes en aquests processos de transformació social, política i econòmica, i en les decisions que es prenguen per a aquest fi. I també en el disseny, l’execució i l’avaluació de les polítiques resultants.

Els temes que afecten les dones, afecten tota la societat i volem que estiguen en el cor de l’agenda política, econòmica i social.

Exigim que les treballadores, empleades de la llar i les persones treballadores sexuals s’incloguen en el règim general de cotització a la Seguretat Social, i tinguin dret a negociació col·lectiva. Exigim la cotitularitat en les explotacions agrícoles d’ambód cònjuges, visibilitzar i reconéixer el treball de les dones en l’àmbit rural.

Exigim que es combata qualsevol forma d’abús, violència i explotació sexual o laboral. Denunciem l’augment de les xarxes de tràfic de dones, homes, persones trans i menors, per a la seua explotació, exigim que es perseguisca les màfies, es confisquen els seus beneficis i es destinen a la reparació de totes les víctimes. Exigim la protecció, reinserció i reparació de totes elles, sense distinció per nacionalitat i amb independència de si han interposat o no denúncia i la consideració de l’explotació sexual i laboral com a crimns de lesa humanitat.

Exigim que es comptabilitze el treball de la cura a com part de la riquesa dels països i es consideren una necessitat sociociutadana. Igualment exigim el dret a decidir lliurement si volem o no cuidar, el dret a ser cuidades i cuidats en condicions i el dret a l’autocura, en resum el dret a la ciutadania.

Exigim el repartiment dels treballs i la riquesa, treballar menys per treballar totes i tots. Condicions laborals i professionals dignes per a totes i tots i igualtat en l’accés, la formació, la promoció, la continuïtat i els salaris. Repartiment igualitari del treball productiu i reproductiu, a igual treball, igual remuneració i reconeixement pels treballs entre dones i homes.

Exigim que la mateixa concepció del que és una societat no siga susceptible de ser interpretada en termes d’estrats ni classes socials. De forma que tots els mecanismes intelectuals, educatius, polítics i econòmics hauran de dirigir-se expressament cap a aquest objectiu.

Exigim que es reconega la ciutadania de les persones sense condicions legals ni normatives, l’eliminació de la llei d’estrangeria i dels centres d’internament d’estrangeres i estrangers.

Exigim els mateixos drets per a totes les persones amb diversitat funcional, sensorial o mental i denunciem la doble discriminació que pateixen les dones amb aquestes diversitats.

 

Exigim l’ús de llenguatges que anomenen totes les persones i estiguen lliures d’homofòbia, masclisme, classisme, racisme, lesbofòbia i transfòbia.

Reivindiquem que es valore i reconega que les dones som creadores dels sabers i coneixements. Que se’ls done la mateixa veu en el sistema educatiu, i es rescaten aquells discursos o sabers que els mecanismes de poder s’han preocupat a amagar.

Volem una escola lliure des dels 0 anys, gratuïta i coeducativa, que incorpore una educació afectivosexual integral que accepte totes les diversitats sexuals. Exigim mesures efectives per a evitar manifestacions homofòbiques, lesbofòbiques, transfòbiques, xenofòbiques i racistes contra xiquetes i xiquets.

Exigim permisos iguals i intransferibles per naixement i/o adopció per a mares i pares, que sumen entre les dues parts un període de 3 anys, per garantir el dret de totes i tots a la criança.

Volem desconstruir el concepte de família tradicional per assolir una societat on tinguen cabuda tot tipus de relacions i grups de convivència.

Rebutgem l’heterosexualitat normativa i els models que se’n deriven.

Estem en contra de les guerres, rebutgem l’ús del cos de les dones com a arma o botí de guerra i no creiem que cap intervenció militar garantisca la pau.

No a la militarització de les societats, a la producció i al comerç d’armes. Convidem a fer objecció fiscal. Reivindiquem la solidaritat transnacional feminista com a política de transformació per a canviar el món. En totes les places indignades, ens sumem a les seues reivindicacions i els donem tot el nostre suport.

SENSE LES DONES NO HI HA REVOLUCIÓ!

LA REVOLUCIÓ SERÀ TRANSFEMINISTA O NO SERÀ

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Txell Feixas, Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació

Txell Feixas, periodista col·legiada, guanya el guardó de la Generalitat de Catalunya pel seu rigor,...

Què en diria Ayn Rand del Dia internacional de les Dones?

Segur que us heu escandalitzat tot llegint el lamentable pensament de la filòsofa Rand. Però...

L’autonomia econòmica de les dones segons l’IND d’Argentina i ONU Dones

“Desafiaments per a l’autonomia econòmica de les dones” a través d’una Taula de diàleg...