Dimecres 24 abril 2024

Dimecres 24 abril 2024

Compartir

Preocupació i rebuig de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere pel nou robatori a oficines de CIMAC a Mèxic

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (RIPVG), manifesta la seva profunda preocupació pel nou robatori ocorregut a les instal.lacions de l’agència de Comunicació i Informació de la Dona (CIMAC) a Mèxic.

Lucia Lagunes Horta, coordinadora executiva de CIMAC, i una de les fundadores de les RIPVG, va assenyalar que els que van ingressar a l’associació “esculcaron calaixos, van trencar una porta, panys, i es van portar equip de les àrees de comptabilitat, TV, administració, de l’agència de notícies, així com de la coordinació executiva i del centre de documentació. Els violadors van tallar els cables d’Internet i van danyar un mesurador d’energia elèctrica “. A més van tirar a terra diversos reconeixements atorgats a CIMAC per la seva tasca periodística amb visió de gènere.

L’Agència va patir un fet similar el 28 de juliol de 2008, ocasió en què aquesta Xarxa de periodistes, també va demanar una urgent recerca a les autoritats mexicanes, sense respostes satisfactòries.

Novament, exigim a les autoritats de Mèxic una profunda investigació del fet, el seu esclariment i la ràpida identificació dels seus autors, atès que episodis d’aquestes característiques-que en un altre escenari podrien ser només objecte d’una crònica policial-a Mèxic adquireixen dimensions com menys alarmants.

És preocupant que es atac novament a CIMAC, una organització defensora de la llibertat d’expressió, que construeix una cultura de respecte als drets de les dones ia l’equitat de gènere en els àmbits social, econòmic, cultural, educatiu, polític i de salut a la Ciutat de Mèxic

Aquesta trajectòria, no poques vegades ha confrontat no només amb delinqüents del hampa organitzada, sinó amb persones enquistades en el poder de dubtosa vocació democràtica i confessa mentalitat reaccionària i masclista.

Exigim, en nom de la comunitat internacional de periodistes que agrupa la nostra xarxa, un ràpid aclariment de l’episodi per part de les autoritats de Mèxic.

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere agrupa periodistes dones i homes de 35 països del món.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dolors Camats: la política com a pionera en paritat

  3a Tertúlia Salambó el dilluns 8 d’abril amb la diputada i portaveu al Parlament...

Suècia: El moviment pacifista i el “temerari” ingrés a l’OTAN

Sota la pluja torrencial d'una primavera bruselenca, la bandera sueca es va hissar dilluns [4...

Pensadores per la pau

Un cicle analitza el paper de la dona en la construcció de la pau  ...