Dimarts 23 abril 2024

Dimarts 23 abril 2024

Compartir

La Independent des de l’11 de setembre de 2010

Prop de 700 articles en dos enviaments setmanals enviats a més de 2.000 professionals de la comunicació de mitjans i entitas dels territoris de llengua catalana i un enviament internacional setmanal a través de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere és el balanç de La Independent d’aquest primer any, a banda de galeries fotogràfiques, videos, agenda, etc.

La Independent es realitza com un projecte innovador, la primera Agència Catalana de Noticies amb Visió de Gènere, a través de l’ l’Associació Dinamitzadora de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya – Xarxa internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (AD.XIDPIC.CAT-XIPVG) creada la primavera de 2005 (Llegiu Què és La Independent? )


L’Equip de La Independent està format actualment per les i els periodistes:  Montserrat Minobis (Presidenta ),Teresa Carreras (Directora de La Independent), Tona Gusi (Sotsdirectora i Fundadora de La Independent), Sara Lovera (Relacions institucionals  internacionals)  i com a Caps de Seccions, Edició i Redacció: Esther Molas, Maria Espinosa, Fabiola Llanos, Joana García Grenzner, Nilton Torres,  Anaïs Barnolas, Catalina Carmona, Amada Santos, Bárbara Boyeros, Clara Orti, Elena Ledda, Ma. Rosa d’Andrés i  Roser Pros-Roca.


Hi han participat també molt activament les i els periodistes: Lídia Vilalta, Teresa Bau, Laia Serra, Júlia lópez i Jaume Piqué, entre d’altres.

 

Fan posible la Independent

Les col·laboracions, les corresponsalies i les opinions d’expertes i experts

Des de l’11 de setembre, data de la seva presentació pública, i especialment des del 26 d’octubre del 2010 fins el 30 de juny de 2011 hi han escrit una seixantena de col·laboradores i col·laboradors, més de 35 corresponsals de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere i agències germanes d’Amèrica llatina i Europa; i hi han opinat una quarantena d’expertes i experts.


Temàtiques més tractades i articles més seguits

Hem escrit sobre una gran varietat de temes encara que els més usuals, entre 20 i 50 articles per subsecció, han estat: participació a la vida pública, Drets de les dones, violència masclista, mitjans de comunicació, esports, cooperació i migració.


Segons el darrer buidat, per nombre de visites els temes que han desvetllat més interés han estat: la participació de les dones en els partits politics, sindicats, moviments i asociacionisme amb més de 11.500 visites; sobre la violència masclista i altres, al voltant de 10.000 visites; els Drets de les Dones amb més de 7.500 visites; sobre els mitjans de comunicació, amb més de 4.600 visites; els esports amb amb 3.740 visites; el desenvolupamnet i la cooperació amb 3.000 visites; i literatura, treball, migracions, societat, salut, economia, igualtat, creences etc. entre 2.000 i 1000 visites cada subsecció; així fins a les 91.200 visites des de  primers de novembre (quan es va instal·lar el comptador) fins a la data d’avui.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Rigau, Ortega i Mas al TSJC

foto www.gencat.cat Irene Rigau, Joana Ortega, Neus Munté i Ada Colau han estat les polítiques...

Premis de Comunicació No Sexista 2022 al 30 Aniversari de l’ADPC

Els Premis de Comunicació No Sexista 2022 tenen l'objectiu d'avançar cap a una comunicació sense...
Actual

Mirades més llunyanes

    OPINIÓ Recentment m’he decidít a llegir un llibre terriblement dur. Es tracta del...