Dissabte 27 abril 2024

Dissabte 27 abril 2024

Igualtat en el treball

La Xarxa Europea de Dones Afrodescendents (ENWAD), amb seu a Barcelona, inicia l’any oferint un nou projecte adreçat a les empreses multinacionals i altres institucions i col·lectius per aconseguir la igualtat en el treball.

Tal i com ja es realitza amb èxit a Brussel·les, el programa “Equal at work” consisteix en capacitar al personal de Recursos Humans de les empreses i acompanyar-lo en el procés d’implementació d’iniciatives en les seves empreses.

Un cop finalitzat l’acompanyament es lliura a l’empresa un certificat reconeixent la formació realitzada, i s’inicia un procés continu en el qual ENWAD es manté en contacte per fer el seguiment i veure el seu desenvolupament per a identificar espais de millora.

Les activitats claus d’aquesta formació són: programes específics sobre igualtat en el treball i conferències. Processos de reclutament de diversitat de perfils. Implementació de bones pràctiques contra les conductes racistes de l’empresa. Lideratge basat en el foment de la diversitat. Pràctiques de benestar i erradicació del racisme en les organitzacions. Comprendre i definir les barreres a les quals s’enfronten les dones de diferents cultures i migrades. Desafiar les estructures de poder dominant en el lloc de treball. O adoptar un enfocament interseccional per a la gestió de la diversitat en l’organització, entre d’altres.

Aquesta formació permet a les empreses formar part de la “Plataforma Equal@work”, un espai innovador d’aliances per augmentar la taxa d’ocupació de les minories ètniques i les persones migrades a Europa. Col·laborar en el tancament de la bretxa entre les empreses i les comunitats de minories ètniques. Associar la marca de l’empresa a polítiques de responsabilitat social corporativa.

A ENWAD tenen 4 línies claus que desenvolupen (Incidència política antiracista. Empoderament de dones i joves de minories ètniques. Promoure el principi de no discriminació. I investigació). Amb aquest projecte volen centrar la seva acció en aquesta quarta línia per treballar en l’elaboració d’informes tècnics que serveixin per a impulsar canvis estructurals. Per això, cal analitzar la viabilitat comercial d’oferir formació en diversos formats a empreses, a través d’estratègies de venda i promoció, per recaptar els fons suficients que permetin sostenir el desenvolupament de l’estudi i el treball de camp necessari fins la conclusió de l’informe.

Més informació: info@enwad.org

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Alícia Oliver

Alícia Oliver

Periodista i activista feminista. Coordinadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Radicalment Feministes, són i seran

      Les jornades radicalment feministes*, convocades els dies 3, 4 i 5 per...

Respirar per la ferida, el nou llibre de Sílvia Amigó, es presenta a Vilafranca

La filòsofa Fina Birulés i la bibliotecària Eva Delriu seran les encarregades de glossar aquest...

Desigualtat de gènere amb entrevista a Fina Rubio (SURT)

Programa de radio sobre desigualtat de gènere amb entrevista a Fina Rubio, directora de la...