Divendres 23 febrer 2024

Divendres 23 febrer 2024

Igualtat en el treball

La Xarxa Europea de Dones Afrodescendents (ENWAD), amb seu a Barcelona, inicia l’any oferint un nou projecte adreçat a les empreses multinacionals i altres institucions i col·lectius per aconseguir la igualtat en el treball.

Tal i com ja es realitza amb èxit a Brussel·les, el programa “Equal at work” consisteix en capacitar al personal de Recursos Humans de les empreses i acompanyar-lo en el procés d’implementació d’iniciatives en les seves empreses.

Un cop finalitzat l’acompanyament es lliura a l’empresa un certificat reconeixent la formació realitzada, i s’inicia un procés continu en el qual ENWAD es manté en contacte per fer el seguiment i veure el seu desenvolupament per a identificar espais de millora.

Les activitats claus d’aquesta formació són: programes específics sobre igualtat en el treball i conferències. Processos de reclutament de diversitat de perfils. Implementació de bones pràctiques contra les conductes racistes de l’empresa. Lideratge basat en el foment de la diversitat. Pràctiques de benestar i erradicació del racisme en les organitzacions. Comprendre i definir les barreres a les quals s’enfronten les dones de diferents cultures i migrades. Desafiar les estructures de poder dominant en el lloc de treball. O adoptar un enfocament interseccional per a la gestió de la diversitat en l’organització, entre d’altres.

Aquesta formació permet a les empreses formar part de la “Plataforma Equal@work”, un espai innovador d’aliances per augmentar la taxa d’ocupació de les minories ètniques i les persones migrades a Europa. Col·laborar en el tancament de la bretxa entre les empreses i les comunitats de minories ètniques. Associar la marca de l’empresa a polítiques de responsabilitat social corporativa.

A ENWAD tenen 4 línies claus que desenvolupen (Incidència política antiracista. Empoderament de dones i joves de minories ètniques. Promoure el principi de no discriminació. I investigació). Amb aquest projecte volen centrar la seva acció en aquesta quarta línia per treballar en l’elaboració d’informes tècnics que serveixin per a impulsar canvis estructurals. Per això, cal analitzar la viabilitat comercial d’oferir formació en diversos formats a empreses, a través d’estratègies de venda i promoció, per recaptar els fons suficients que permetin sostenir el desenvolupament de l’estudi i el treball de camp necessari fins la conclusió de l’informe.

Més informació: info@enwad.org

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Alícia Oliver

Alícia Oliver

Periodista i activista feminista. Coordinadora de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Presentació del llibre “Mujeres de Roma. Heroísmo, intrigas y pasiones”

    Gràcies a tot el públic per venir, a Lola Samper per cedir el...

Primer Fòrum Veïnal de Dones: per una ciutat amb Visió de Gènere

  El Fòrum ha creat un espai actiu de continuïtat per promoure la igualtat als...

Mayor Oreja lidera un moviment dins del Parlament Europeu contra l’avortament

Segons Mayor Oreja, el “menyspreu a la vida, als drets dels no nascuts” s’està convertint...