Dimarts 15 octubre 2024

Dimarts 15 octubre 2024

Periodista y escritora

Ferotge reacció internacional contra les dones

   
 
OPINIÓ
 
Una ferotge reacció contra les dones recorre el món. I contra el feminisme de veritat, és a dir, aquell que pretén la desaparició de la desigualtat entre homes i dones i que aquestes siguin amb caràcter general considerades subjectes de ple dret.
 

 
 
Aquell que lluita contra el patriarcat i la subordinació de les dones, no d’aquell feminisme sobrevingut a què molts s’han abonat perquè queda bé i que defineix cadascú a la seva manera.
 
I aquesta ferotge reacció és més preocupant perquè compta amb el beneplàcit, quan no l’entusiasta col·laboració, de moltes dones de bona fe que s’autodefineixen com feministes i que estan contribuint, volent o sense voler, al soscavament dels principis que sostenen el feminisme com moviment polític i social.
 
Que empreses poderoses com Google, Microsoft, Facebook o Procter and Gamble, entre d’altres, donin suport a la identitat de gènere. Que 450 Fundacions, entre les quals s’hi  trobin Gilead Sciences, Arcus, Gill Foundation Open Society, Ford, entre d’altres, donaran 209.195.239 milions de dòlars en 2018 per a activitats relacionats amb el col·lectiu LGTBIQ a tot el planeta (informació detallada aqui) no faci sospitar de tanta generositat, quantitat similar donada des de fa anys.
 
Que l’organització Gate faci una oferta pública per fer un mapeig de grups radicals anti-gèneres contra trans al Regne Unit ia Espanya (aquí); que revistes com National Geographic dediqui un nombre a Gender Revolution (aquí) la portada il·lustra amb diversitat de gèneres (però en entre els quals casualment apareix Male, però no Female) i que altres mitjans de comunicació estiguin promocionant dia sí dia també a l’col·lectiu trans,  i que ja parlin de persones que menstruen, cossos gestants, individus amb vagina, etc.
 
Que Organismes internacionals com l’ONU i fins i tot organitzacions com Amnistia Internacional, Universitats, partits polítics, sindicats, bancs, Entitats Culturals, Governs, Unió Europea etc. estiguin potenciant l’anomenada identitat de gènere o l’autoidentificació de gènere fins i tot en aquells països que tenen legislacions obertament contràries als drets de les dones, no us fa aixecar sospites sobre les benèvoles intencions que els mou?
 
Que s’accepti tan universal i gentilment la noció de gènere sentit, i les possibilitats de canviar de sexe registral amb la sola manifestació de l’desig individual, mentre s’intensifica la repressió contra dones que reclamen l’avortament, que denuncien la violència física i psicològica, que pateixen pobresa extrema, que suporten agressions sexuals i mutilacions genitals, que les vengui i compri a la prostitució ia la pornografia, que s’utilitzi la seva capacitat reproductiva per satisfer desitjos de gent que pot pagar-los, que es faci servir el seu cos per vendre productes i mercaderies.
 
Mentre es produeixen totes aquestes barbaritats pel fet de néixer amb sexe femella, el món mundial beneeix l’autodeterminació de gènere i l’elecció de el sexe sentit com la gran bona nova que acabarà amb totes les opressions, menys les de les dones, que s’han trastocat en privilegis.
 
Digueu-me, si us plau, amigues i col·legues feministes que no us alieneu amb tots aquests poders que donen suport a aquest nou dogma de fe, que estic tenint un malson i que quan desperti us trobaré a la banda de dones de tot el món que estan lluitant per paralitzar aquesta bogeria.
 
 *Publicado en Público
 
 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Juana Gallego

Juana Gallego

Juana Gallego Ayala (Arriate, Málaga) es profesora titular de la Universidad Autónoma de Barcelona desde 1989. El 2001 recibió el Primer Premio del Consell Audiovisual de Catalunya por el trabajo que había dirigido con su equipo de investigación, que se publicó con el título de La prensa por dentro (2002). Entre sus publicaciones destacan Periodismo social (2014); De reinas a ciudadanas. Medios de comunicación ¿motor o rémora para la igualdad (2013); Putas de película. Cien años de prostitución en el cine (2012); Eva devuelve la costilla, (2010); Si te vas te mato. Mujeres que murieron por su libertad, (2009); El sexo de la noticia (2000) o el pionero Mujeres de papel. La prensa femenina en la actualidad (1990). “Many Women, Little Power” en Handbook of Women and Journalism (2013).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Meritxell Borràs i Solé, compromís amb el país

SEMBLANÇA La consellera, Meritxell Borràs i Solé, nascuda a l’Hospitalet del Llobregat, va assumir...

Barcelona: Presentació pública de La Verònica Cartonera / La Independent / Notícies gènere

Per celebrar la sortida dels primers llibres d’aquesta editorial i la primera edició del premi...

Internacional – Estat Espanyol: #NoalTTIP / La Independent / Notícies Gènere

La campanya estatal #NoalTTIP, que agrupa tant les campanyes territorials com organitzacions socials, sindicals i...