Dijous 22 febrer 2024

Dijous 22 febrer 2024

Compartir

COMUNICAT de la XIPVG davant l’assassinat a Mèxic de la periodista Maria Elizabeth Macías Castro

Mèxic D.F., 26 setembre 2011

No ha passat ni un mes que la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere manifestés el seu rebuig i preocupació pel feminicidi de les periodistes mexicanes Marcela Yarce Viveros i Rocío González Trápaga.

Avui manifestem novament la nostra profunda preocupació i indignació davant del Feminicidi de la periodista Maria Elizabeth Macías Castro el 24 de setembre a Nuevo Laredo, Tamaulipas.

Amb ella,  i des de començament de 2011, ja sumen quatre els feminicidis de periodistes: Yolanda Ordaz de la Cruz (26 de juliol, Veracruz), Ana María Marcela Yarce Viveros, Rocío González Trápaga (1 de setembre, Distrito Federal) segons xifres de CIMAC.

El cessament dels atacs a dones que a Mèxic, exerceixen i / o defensen els seus drets ha de ser immediat.

En nombrosos tractats internacionals Mèxic ha signat i ratificat el compromís d’assegurar una vida lliure de violència per les dones, però també per a la societat sencera de manera que avui, els 35 països de tots els continents que formem aquesta Xarxa exigim a l’estat mexicà que es responsabilitzi d’aquests fets, ofereixi investigacions adequades, aclareixi els crims i es comprometi mitjançant el fre a la impunitat a la no repetició d’aquests actes que atempten contra la vida i la llibertat de les dones però també contra la democràcia d’aquest país.

Així mateix, exigim que es respecti i es garanteixi el compliment de la Llei General d’Accés de les Dones a una Vida Lliure de Violència que defineix la violència feminicida com l’assassinat de dones per la seva condició de gènere i es tingui en compte la línia de investigació referent a la llibertat d’expressió.

Demanem que  es garanteixi el dret de les dones a una vida lliure de violència i la lliure expressió de les i els periodistes, així com el dret de la ciutadania a ser informada i demanem les mesures necessàries per salvaguardar la integritat física de la família de Maria Elizabeth Macías Castro.

Exigim, en nom de la comunitat internacional de periodistes que agrupa la nostra Xarxa, un ràpid i adequat aclariment d’aquest i tots els casos de violència contra dones i homes periodistes i la garantia de no repetició per part de les autoritats de Mèxic.

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere agrupa periodistes, dones i homes, de 35 països del món.


Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

­ Para todos La2 presenta ” Mujeres de la primavera árabe ” a partir de la IV Trobada de la XIPVG a Fes

Para todos la2 de TVE ha presentat el tercer i últim dels reportatges inspirats en...

JORNADES: LA RECUPERACIÓ DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE LA COMUNITAT HOMOSEXUAL I TRANSSEXUAL

  Direcció: Carlos Villagrasa Alcaide i José Benito Eres Rigueira   21 DE FEBRER DE...

Feminismes i canvi institucional: una aposta per la transversalitat amb Beijing+20

    El passat dimarts 27 d’octubre va tenir lloc al Saló de Cent de...