Portada Nova Il.lus

Nova il·lustració radical. Marina Garcés

Es tracta d’una petita publicació dels nous quaderns anagrama, d’en prou feines 75 pàgines, que aplega tres conferències i un pròleg sota el signe de la crítica als temps socials i polítics que vivim, uns temps que l’autora anomena com anti il·lustració tot i que d’altres en diuen populisme.

 

Reivindica els principals objectius de la il·lustració, els que es basaven en la objecció, en el combat contra la credulitat, i es pregunta per què no podem posar en qüestió tantes mentides o postveritats.

Marina Garcés considera que som a les portes d’una rendició en què ja no ens demanem com viure dignament ni seguim buscant els aprenentatges útils que ens condueixin cap a una vida vivible. Es qüestiona la idea de progrés en front de la impossible sostenibilitat, la relació entre saber i emancipació, i considera que cal situar l’humanisme europeu en un lloc entre d’altres per ocupar un espai receptiu i d’escolta en el món globalitzat.

 

 

Marina Garcés

Marina Garcés. Imatge @MarinaGarces

 

Per entre les línies de la prosa viva i directe de l’autora s’hi endevina una certa urgència de comunicar algunes idees que puguin sacsejar a qui llegeix davant del que, per Garcés, és “la quarta revolució científica i industrial”, un moment històric que embarca a la humanitat en un projecte d’intel·ligència post humana.

Val la pena seguir el fil de pensament i compartir els interrogants i les respostes d’aquesta filosofa de guerrilla. El llibret és com una dutxa escocesa, fa una mica de mal, però espavila!

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar