Dimarts 20 febrer 2024

Dimarts 20 febrer 2024

Compartir

Estat espanyol -Mèxic: III Trobada Feminista sobre Comunicació del Centre Cultural d’Espanya a Mèxic

Teresa Mollá impartirà, el proper 23 de març, la conferència magistral a la jornada inaugural d’aquesta III Trobada Feminista sobre Comunicació del Centre Cultural d’Espanya a Mèxic.

La col·laboradora de La Independent i d’Ameco Press, i integrada a la Xarxa de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XDPIC-CAT) hi abordarà aspectes de la teoria feminista i la importància de la formació i enfocament de gènere en l’elaboració de la informació. 

La programació, del 23 al 26 de març, inclou taules rodones, tallers i projeccions. Feu la inscripciò fins l’11 de març aquí

En el marc del Mes de les dones, el Centre Cultural d’Espanya a Mèxic i l’Escola Feminista de Comunicació convoquen, del 23 al 26 de març del 2022, a dones comunicadores, periodistes, activistes, estudiants i docents a la “III Trobada feminista sobre comunicació: claus feministes per a una praxi popular i comunitària”. Hi participaran 80 dones mexicanes comunicadores, periodistes, activistes, estudiants i docents.

Teresa Mollá, la única ponent de l’Estat espanyol, intervindrà via zoom a la jornada inaugural de la Trobada. La resta d’intervencions serà de professionals de sectors del periodisme i els mitjans de comunicació, la sociologia i l’art.

Els objectius d’aquesta trobada són: Establir un diàleg amb dones activistes, comunicadores i estudioses del camp de la comunicació comunitària i el feminisme per consensuar els eixos d’acció de la comunicació feminista comunitària i popular; Intercanviar diversos sabers per enfortir el lideratge i les eines teòric-metodològiques, polítiques i ètiques de les defensores i impulsores del dret a la comunicació de les dones i les nenes des d’una perspectiva comunitària; i Formar una xarxa de treball que pugui teixir accions dintervenció i transformació des de la comunicació feminista comunitària.

Programa:

El 23 de març, després de la Inauguració hi haurà: Conferència Magistral “La comunicació i formació feminista” per Teresa Mollà Castells; Panell “Projectes de periodisme i comunicació comunitària” amb Guadalupe Martínez (Notimia, Mx), María Eugenia Chávez (Violeta Radio, Mx), Angélica Mancilla i Ximena Cobos (Escola Feminista Comunitària de Creació Literària, Mx); Tallers.

Dijous 24 de març: Diàleg amb l’escriptora Nadia López García (Mx) “Escriure des del cor i la comunitat”;  Panell “Registres des del feminisme de la història de les dones” per Sonia Madrigal (fotògrafa i artista visual, Mx), Diana Cano (fotògrafa i sociòloga, Mx) i Diana Ávila (periodista, Mx); Tallers.

Divendres, 25 de març: Diàleg amb la cineasta Maricarmen de Lara (Mx) “Contar històries sobre les dones durant dècades”; Presentació i xerrada sobre el documental: “No callaran les nostres veus” de Yennué Zárate (Mx); Tallers.

Dissabte 26 de març: Presentació i xerrada sobre el documental: “Teixidora de destins” de Yedid López Barrera (Mx); Tallers; Tancament amb Posicionament: “Cap a una comunicació feminista, popular i comunitària”, Raquel Ramírez Salgado.

Els Tallers són i estan impartits: Rap per Dayra; Vídeo comunitari per Yerid Barrera; Ràdio comunitària per Cecilia González Landín; Taller de poesia per Yadira del Mar; i Brodat per Anáhuac (Morras Chidas Rotulando).

Més informació

Tere Mollà

Té una extensa i llarga trajectòria de transmissió feminista. Des dels seus inicis com a comunicadora el 1999 al setmanari “Crónica”, la seva àmplia formació en assumptes vinculats al sindicalisme i el feminisme l’ha portat a col·laborar en tota mena de mitjans de comunicació, principalment a ràdio, mitjans digitals i premsa escrita, destacant actualment la seva columna d’opinió setmanal a l’edició general del diari Levante-EMV.

Autora de quatre llibres i creadora de tres blocs, ha col·laborat fent xerrades a diverses Universitats (València, Oviedo, Albacete, Complutense de Madrid) així com amb diferents organitzacions i sindicats sobre el paper de la dona als mitjans de comunicació, feminisme i, especialment sobre violències masclistes, essent formadora de persones adultes i docents des del 2006.

En l’àmbit nacional i internacional destaca la seva col·laboració amb la Xarxa de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XDPIC-CAT) a la que porta vinculada des del 2008 just abans de l’expedició a Palestina impulsada per l’associació “Dones artistes per la pau” i en què ja va actuar com a reportera. La seva vinculació amb la XIDPIC-CAT va implicar la seva participació com a moderadora a la VI trobada de la Xarxa Internacional de periodistes amb visió de Gènere de 2016 a Barcelona. També i mitjançant aquesta vinculació va col·laborar en la creació de la primera agència de comunicació catalana amb visió de gènere, La Independent, on continua tenint columna pròpia.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: Presentació de la recerca sobre esterilitzacions forçades al Perú / La Independent / Notícies gènere

Aquest divendres 14 d’octubre es presentarà a Barcelona la recerca “La veritat està en els...

El valor de l’experiència en l’ofici de periodista

Aquest any, a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB hem tingut...

Gala dels Premis FEMITIC 2011

Gala dels Premis FEMITIC 2011 El proper dijous 1 de desembre tindrà lloc la Gala...