Teresa Mollá impartirà, el proper 23 de març, la conferència magistral a la jornada inaugural d’aquesta III Trobada Feminista sobre Comunicació del Centre Cultural d’Espanya a Mèxic.
La col·laboradora de La Independent i d’Ameco Press, i integrada a la Xarxa de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XDPIC-CAT) hi abordarà aspectes de la teoria feminista i la importància de la formació i enfocament de gènere en l’elaboració de la informació.
La programació, del 23 al 26 de març, inclou taules rodones, tallers i projeccions. Feu la inscripciò fins l’11 de març aquí
En el marc del Mes de les dones, el Centre Cultural d’Espanya a Mèxic i l’Escola Feminista de Comunicació convoquen, del 23 al 26 de març del 2022, a dones comunicadores, periodistes, activistes, estudiants i docents a la “III Trobada feminista sobre comunicació: claus feministes per a una praxi popular i comunitària”. Hi participaran 80 dones mexicanes comunicadores, periodistes, activistes, estudiants i docents.
Teresa Mollá, la única ponent de l’Estat espanyol, intervindrà via zoom a la jornada inaugural de la Trobada. La resta d’intervencions serà de professionals de sectors del periodisme i els mitjans de comunicació, la sociologia i l’art.
Els objectius d’aquesta trobada són: Establir un diàleg amb dones activistes, comunicadores i estudioses del camp de la comunicació comunitària i el feminisme per consensuar els eixos d’acció de la comunicació feminista comunitària i popular; Intercanviar diversos sabers per enfortir el lideratge i les eines teòric-metodològiques, polítiques i ètiques de les defensores i impulsores del dret a la comunicació de les dones i les nenes des d’una perspectiva comunitària; i Formar una xarxa de treball que pugui teixir accions dintervenció i transformació des de la comunicació feminista comunitària.
Programa:
El 23 de març, després de la Inauguració hi haurà: Conferència Magistral “La comunicació i formació feminista” per Teresa Mollà Castells; Panell “Projectes de periodisme i comunicació comunitària” amb Guadalupe Martínez (Notimia, Mx), María Eugenia Chávez (Violeta Radio, Mx), Angélica Mancilla i Ximena Cobos (Escola Feminista Comunitària de Creació Literària, Mx); Tallers.
Dijous 24 de març: Diàleg amb l’escriptora Nadia López García (Mx) “Escriure des del cor i la comunitat”; Panell “Registres des del feminisme de la història de les dones” per Sonia Madrigal (fotògrafa i artista visual, Mx), Diana Cano (fotògrafa i sociòloga, Mx) i Diana Ávila (periodista, Mx); Tallers.
Divendres, 25 de març: Diàleg amb la cineasta Maricarmen de Lara (Mx) “Contar històries sobre les dones durant dècades”; Presentació i xerrada sobre el documental: “No callaran les nostres veus” de Yennué Zárate (Mx); Tallers.
Dissabte 26 de març: Presentació i xerrada sobre el documental: “Teixidora de destins” de Yedid López Barrera (Mx); Tallers; Tancament amb Posicionament: “Cap a una comunicació feminista, popular i comunitària”, Raquel Ramírez Salgado.
Els Tallers són i estan impartits: Rap per Dayra; Vídeo comunitari per Yerid Barrera; Ràdio comunitària per Cecilia González Landín; Taller de poesia per Yadira del Mar; i Brodat per Anáhuac (Morras Chidas Rotulando).
Tere Mollà
Té una extensa i llarga trajectòria de transmissió feminista. Des dels seus inicis com a comunicadora el 1999 al setmanari “Crónica”, la seva àmplia formació en assumptes vinculats al sindicalisme i el feminisme l’ha portat a col·laborar en tota mena de mitjans de comunicació, principalment a ràdio, mitjans digitals i premsa escrita, destacant actualment la seva columna d’opinió setmanal a l’edició general del diari Levante-EMV.
Autora de quatre llibres i creadora de tres blocs, ha col·laborat fent xerrades a diverses Universitats (València, Oviedo, Albacete, Complutense de Madrid) així com amb diferents organitzacions i sindicats sobre el paper de la dona als mitjans de comunicació, feminisme i, especialment sobre violències masclistes, essent formadora de persones adultes i docents des del 2006.
En l’àmbit nacional i internacional destaca la seva col·laboració amb la Xarxa de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya (XDPIC-CAT) a la que porta vinculada des del 2008 just abans de l’expedició a Palestina impulsada per l’associació “Dones artistes per la pau” i en què ja va actuar com a reportera. La seva vinculació amb la XIDPIC-CAT va implicar la seva participació com a moderadora a la VI trobada de la Xarxa Internacional de periodistes amb visió de Gènere de 2016 a Barcelona. També i mitjançant aquesta vinculació va col·laborar en la creació de la primera agència de comunicació catalana amb visió de gènere, La Independent, on continua tenint columna pròpia.