Divendres 21 juny 2024

Divendres 21 juny 2024

Mexic: És perillós ser periodista / La Independent / Notícies Gènere

En el marc de la reunió del Frente Feminista Nacional, la periodista Sara Lovera López va rebre el reconeixement* Juana Belem Gutiérrez de Mendoza, i va assegurar que mentre persisteixi la impunitat, i no s’apliquin les lleis, els assassinats a periodistes i a dones no s’aturaran.

 

  

 

 Foto:Yuke

 

Una opinió generalitzada a nivell internacional, assenyala que a Mèxic és perillós ser periodista, que hi ha diferents poders, que pretenen constantment coartar la llibertat d’expressió, i el dret a informar.

Segons Sara Lovera: “Cap llei, cap mecanisme de protecció, cap comissió a la cambra de diputats pot servir davant d’una cosa que és semblant al que passa en els assassinats de dones, el tema és la impunitat, no hi ha ministeris públics, no hi ha jutges, no hi ha un aparell de justícia que sigui funcional a la mida de la violència que estem vivint en tots els sentits”.

També indicà que: “Cal parlar de feminicidi, no podem amagar però hem de parlar de les altres violències, hem de parlar amb un llenguatge més respectuós per a homes i per a dones i hem d’ajudar a canviar la mentalitat, si seguim pensant que les dones som objecte de plaer, amb el fi que obeeixin. Si seguim reafirmant que els homes són els nostres amos, i ho fem a vegades de manera inconscient, no avançarem. Ja fa 30 anys que estem capacitant a periodistes parlant de gènere i de feminisme i no han canviat les coses”.

Sara Lovera, que també està actuant com a administradora de la Casa de Protecció a periodistes de la Ciutat de Mèxic, va expressar la responsabilitat que tenen els mitjans de comunicació, per la forma com s’emeten les notícies. Insistí què cal tenir present, com a fet essencial i obligat, la perspectiva de gènere a l’hora de elaborar les notícies.

 

 *Juana Belem Gutiérrez de Mendoza (Sant Juan del Rio 27 de gener de 1875 – 13 de juliol de 1942) va ser  professora, periodista, anarquista, feminista, sufragista i activista mexicana del magonisme i zapatisme, a més del moviment pels drets de les dones.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

CONCLUSIONS MEETING MEDITERRANEA Network 14 and April 15, 2016 in Barcelona

Communicators of the Mediterranean Network of Information and Communication with Gender Vision: denunciation of...

Estat espanyol: Els homes guanyen un 15,3% més que les dones

Desigualtats salarials. Els homes guanyen un 15,3% més que les dones en igualtat de condicions...

Barcelona: Comença la 12a edició del festival Barcelona Festival of Song / La independent / Notícies gènere

El Barcelona Festival of Song és un esdeveniment únic al món dedicat a l’estudi i...