Divendres 26 abril 2024

Divendres 26 abril 2024

Terrorisme masclista i bon periodisme


Fa uns dies vaig escriure al voltant d’aquesta lacra social que es el terrorisme masclista.

En aquests moments a les xarxes el hastag terrorisme masclista està sent molt utilitzat perquè el 25N es el dia contra la violència masclista.

Però comença una nova forma de veure les coses. Les dones feministes, i cada vegada més homes, comencen a entendre que s’ha de parlar de terrorisme; polítiques com Juana M. Santana, candidata al Senat per Iniciativa Feminista, reclama que el comptador es deixi de posar a 0 cada any. Les víctimes s’han de visualitzar en tota la seva magnitud. D’ aquesta manera tota la societat serà conscient de que això es una tragèdia social.

Avui farem centenars d’actes arreu del mon. Actes de solidaritat, actes on es veurà que son moltes les persones feministes. Demà hem de començar a exigir als partits polítics que dediquin al terrorisme masclista els mateixos recursos que dediquen per aturar qualsevol altra classe de terrorisme. Demà, com a dones i periodistes, hem de ser conscients que el periodisme, els mitjans, han de fer-se ressò del sentir de la gent que creu que una societat no es democràtica si el seu 51%, les dones,  està infravalorat, està poc representat en els llocs de decisió, quan no hi ha equitat en el repartiment en els centres del poder i les decisions, quan encara hi han homes que creuen que poden insultar les dones com una forma d’ exercir un periodisme vergonyant però avui per avui rentable per a les seves butxaques, quan encara hi han homes que creuen que les dones estant per a ser comprades i utilitzades sexualment… El que no pot seguir passant es que davant d’ aquestes conductes, que son la llavor del terrorisme masclista, la societat no es mogui, no s’indigni.

I recordem sempre quan donem una noticia de terrorisme masclista que la forma com la transmetem pot fer que hi hagin molts ells envalentonant-se i moltes elles acovardint-se; o molts ells avergonyint-se i moltes elles creien que tenen un futur digne sense violència. Un futur al que hi tenen dret. Un futur amb equitat entre dones i homes al qual podem contribuir amb un bon exercici del periodisme. 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

L’espai digital: una oportunitat per abordar l’ESI d’Argentina

Com a conseqüència de l'exposició mediàtica de casos d'abusos i violències cap a nens, nenes...

L’antifeminisme de la ultradreta

  OPINIÓ No és res novedós afirmar amb dades a la mà que l’extrema dreta...

Contra el 155 i per la defensa de la llibertat d’expressió i de mitjans públics catalans

  Monica Terribas, una de les periodistes que va llegir el manifest. La Xarxa Internacional...