Dissabte 27 abril 2024

Dissabte 27 abril 2024

Compartir

Recta final per a la 6a Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere

 

Inaugura la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell

Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona mantindrà una reunió amb les periodistes

Mercè Conesa, Presidenta de la Diputació dóna també la benvinguda

Hi donen suport: ACCD, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona. Hi col·laboren: CPC, IEMed, UPF, Oficina de la Comissió Europea

 

 

 

En els últims dies l’interès per assistir-hi ha augmentat acceleradament. Més de 130  periodistes de 27 països, així com grups d’estudi i xarxes que treballen en comunicació i gènere, han confirmat l’assistència.

 

La 6a Trobada Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere es realitza a Barcelona del 15 al 17 d’abril d’aquest any amb un atapeït programa on prop de 40 periodistes de diferents punts del planeta intervindran amb ponències en taules rodones o de diàleg, a més dels grups de debat en els quals tota la nombrosa concurrència hi participarà.

S’havia previst l’assistència de 80 a 100 periodistes; però, la xifra s’ha incrementat fins a prop de 60 professionals internacionals, provinents de quatre continents, prop de 20 que són de diferents punts de l’Estat Espanyol i una cinquantena de Catalunya.

 

Representacions rellevants

Hi ha representacions de grups de periodistes que porten diversos anys treballant en la perspectiva de gènere i des del feminisme. Algunes de les llatinoamericanes són CIMAC (Comunicació i Informació de la Dona), SEMLac (Servei Especial de la Dona per a Llatinoamèrica i el Carib), SemMéxico i la Xarxa Colombiana de Periodistes amb Visió de Gènere. També hi haurà l’espanyola Ameco (Associació Espanyola de Dones Professionals dels Mitjans de Comunicació), la catalana ADPC (Associació de Dones Periodistes de Catalunya) o el recent Origen (Observatori Regular per la Igualtat de Gènere a Noticiaris), a més de la Xarxa Mediterrània d’Informació i Comunicació amb Visió de Gènere i de la GAMAG-Europa (Global Alliance for Media and Gender).

Tant la xarxes de la Mediterrània i GAMAG-Europa realitzen dues reunions internacionals prèvies a la 6a Trobada, els dies 14 i 15 d’abril, amb temàtiques similars i donant especial importància al paper de la premsa en la situació de crisi i conflicte als països del mediterrani oriental, així com les conseqüències que es tradueixen en milions de persones refugiades.

 

 

 

Encuentro 1

 

 

 

Conferència de premsa

L’assistència de tantes representacions de periodistes que treballen des de la visió de gènere ha donat lloc a diverses entrevistes en mitjans de comunicació locals i a la propera realització, el 13 d’abril, d’una conferència de premsa on hi seran presents: Montserrat Minobis, presidenta de Xarxa catalana de Periodistes i Comunicadores amb Visió de Gènere; Liliana Hendel, coordinadora internacional de la Xarxa a Argentina; Fabiola Calvo coordinadora internacional de la Xarxa a Colòmbia, Teresa Carreras, representant de la Xarxa Europea GAMAG-UNESCO; Dionysia Vovou, representant de la Xarxa Mediterrània i Maria-Àngels Roque de l’IEMed.

 

Temes d’urgència

En la 6a Trobada s’espera obtenir posicionaments concrets sobre temes d’actualitat i d’urgent atenció per part dels mitjans de comunicació, tots relacionats amb donar a les dones un espai sense discriminació i sense violències.

Això inclou la defensa dels drets humans, igualtat de condicions en espais públics i de poder, així com en l’esfera laboral i el seu reconeixement, atendre les situacions de les persones refugiades i la major vulnerabilitat que tenen les dones en escenaris de conflicte, la migració, la feminització de la pobresa, a més de la situació de les pròpies periodistes en l’exercici de la seva professió, entre d’altres.

 

Amfitriones i suports

Aquesta Trobada és el sisè de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes amb Visió de Gènere a la qual pertany la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya, de la qual La Independent és l’agència de notícies i els seus integrants les principals organitzadores i amfitriones. Els anteriors cinc trobades es van dur a terme a Mèxic, Colòmbia, Marroc i Galícia a l’Estat Espanyol.

La 6a Trobada té el suport de l’Agència Catalana de Cooperació i Desenvolupament (ACCD), l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Comissió Europea.

Més informació:

www.genderinjournalism.org
http://genderinjournalism.org/index.html
twitter
facebook

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

IDHC: 13è Curs de formació en drets humans per a actors del desenvolupament

El Curs està dirigit a cooperants al terreny, tècnics de gestió de projectes, mitjans de...

El 29-M i les dones

Manifestos, convocatòries i opinions des de la visió de gènere sobre la jornada de vaga general...

Amèrica Llatina, el 2010, la regió més perillosa per a l’exercici periodístic

Trenta-cinc periodistes han estat assassinats a Amèrica Llatina durant el 2010 – trenta -dos homes...