Dijous 30 maig 2024

Dijous 30 maig 2024

Compartir

IDHC: 13è Curs de formació en drets humans per a actors del desenvolupament

El Curs està dirigit a cooperants al terreny, tècnics de gestió de projectes, mitjans de comunicació especialitzats i demés persones vinculades a l’àmbit del desenvolupament, que no necessariament han de comptar amb una formació jurídica prèvia, però que desitgen tenir una primera aproximació als drets humans i a l’enfocament basat en drets humans (EBDH).

El Curs proporciona coneixements en matèria de drets humans i eines per comprendre la realitat actual sobre els mecanismes de protecció dels drets humans, tant a nivell universal com regional. Coneixements sobre els sistemes de protecció dels drets humans, sobre el dret internacional humanitari, i sobre l’enllaç entre desenvolupament i drets humans. L’ enfocament basat en drets humans (EBDH) és unaa eina, una metodologia i un objectiu per poder integrar els drets humans en les actuacions de desenvolupament.

La darrera sessió sobre l’EBDH tindrà un enfocament més pràctic . A més a més, es realitzarà un taller per a posar en pràctica els coneixements adquirits. 

Entre les temàtiques del programa destaquen: De què parlem quan parlem de drets humans i desenvolupament?; Com es promouen, protegeixen i garanteixen els drets humans a nivell universal?; Dret internacional humanitari i drets humans: situacions de conflicte armat; De quins mecanismes disposem a Europa per garantir i protegir els drets humans? el sistema europeu de protecció dels drets humans; I a Amèrica i Àfrica? Sistema interamericà i sistema africà de protecció dels drets humans; Taller pràctic sobre dret internacional dels drets humans; Com integrar els Drets Humans al desenvolupament? Enfocament Basat en Drets Humans (EBDH); Drets humans i desenvolupament: posada en pràctica.

 
Hi ha 20 places i la inscripció finalitza el 28 de maig     Més informació 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: SEMINARI Ecomasculinitats / La Independent / Notícies gènere

Stefan Brandt, catedràtic d’estudis nord-americans a la Karl-Franzens-Universität Graz (Àustria) i especialista en ecocrítica,...

Més de 100 activistes de Catalunya participen al Fòrum Social Mundial 2011 de Senegal

Les ONG i altres col·lectius del Forum Social Català (FSCat) es reuneixen aquests dies per...

Barcelona: Inestable, un tip de riure a la Villarroel / La Independent / Notícies gènere

La proposta d’Andrés Caminos i Gadiel Sztryk, Inestable, guanyadora de la Bienal de Arte Joven...