Dimarts 25 juny 2024

Dimarts 25 juny 2024

GAMAG logo

GAMAG-Europa. La igualtat en i a través dels mitjans de comunicació

 

 

L’Aliança Global per la igualtat de gènere a través dels mitjans,GAMAG- EUROPE, farà a Barcelona la seva primera reunió com a Xarxa Europea de periodistes i professionals de la comunicació posterior a la seva constitució, el 17 de juny del 2015, al Palau de les Nacions, Unides a Ginebra.

 

TERESA carreras

Reunió de GAMAG-EUROPE, a Barcelona el 14-15/4 oberta a homes i dones, periodistes i comunicadores.

La Xarxa GAMAG-EUROPE està dins d’un dels cinc capítols de GAMAG que forma una Aliança Global i funciona sota el paraigües de Nacions Unides.

L’Associació Dinamitzadora de la Xarxa de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya-Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT) lidera, juntament amb Regne Unit, Polònia, Rumania, Suècia, Noruega, Brussel•les la formació d’aquesta Xarxa europea de periodistes i professionals de la comunicació que treballen per la igualtat a través dels Media.

Aquesta reunió de GAMAG- EUROPE es fa sota el títol “D’Europa al món global: la igualtat de gènere en i a través dels mitjans de comunicació”.

La presidenta de GAMAG és Colleen Morna Lowe, de l’associació sudafricana Gender-Links que intervindrà en la inauguració a través de vídeo. Les periodistes i comunicadores que us hi vulgueu inscriure encara hi sou a temps emplenant la fitxa d’inscripció aquí.

 

Tres trobades

La XIDPIC.CAT coordinarà les tres sessions de periodisme amb visió de gènere que tindran lloc a Barcelona durant el cap de setmana del 14 al 17 d’abril, al CPC, a l’IEMED i a la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Durant aquestes tres jornades se celebrarà l’acte central que és el VI Encontre de la Xarxa Internacional de Dones Periodistes amb Visió de Gènere i les jornades paral•leles de la Xarxa Europea i dela Mediterrània.

 

GAMAG objectius

L’objectiu d’aquesta trobada es crear una àmplia xarxa a Europa, des de l’Atlàntic fins al Urals, amb defensant els valors originaris del projecte de la Unió Europea de pau, solidaritat, cohesió, respecte als Drets Humans i a les Llibertats Fonamentals- inclosos els drets de les Dones, seguretat, eradicació de la pobresa, comerç lliure i just, desenvolupament sostenible del Planeta i desenvolupament del Dret Internacional, entre altres. I com que la lluita per la igualtat és una lluita global aquesta Aliança treballa per millorar la igualtat, en l’àmbit dels mitjans de comunicació, a quatre nivells: el sector públic, també els i les periodistes, les associacions de comunicació, les ONG que comuniquen i els sindicats que fan treball en favor de la igualtat en els salaris i les condicions de treball i, finalment, els i les investigadores.

La reunió de GAMAG-EUROPE servirà per avaluar el tractament que els mitjans europeus fan de les dones, posant especial èmfasi en com les refugiades, els seus fills i les seves famílies que estan arribant massivament a Europa han estat acollides. També hi haurà sobre la taula una anàlisi de les polítiques europees d’igualtat destacant-ne les bones pràctiques i els estereotips que encara trobem als mitjans europeus. Hi haurà una segona sessió per analitzar la situació de la informació sobre Migrades, refugiades de la guerra de Síria i violències de gènere. I en una posterior sessió es debatrà la situació laboral y professional de les dones periodistes a Europa.

La sessió de divendres estarà marcada per la Conferència de Premsa que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau mantindrà amb les dones que participaran en aquests jornades de treball, al Col•legi de Periodistes de Catalunya (CPC) y, posteriorment, amb la cloenda que Ernest Urtasun, eurodiputat del Grup Verds/ALE i membre de la Comissió de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere del Parlament Europeu, farà després de la intervenció de l’alcaldessa. Urtasun és el coordinador de l’informe d’iniciativa sobre “La situació de les dones refugiades i sol•licitants d’asil a la UE”.

En aquest any escàs de funcionament em arribat ja a una quinzena de països europeus. La reunió de Barcelona a més de fer un estat de la qüestió servirà per eixamplar i consolidar la base d’aquesta xarxa i poder incidir amb l’objectiu de canviar els continguts dels mitjans de comunicació com a consumidors que en som tots plegats. Una altra manera de posar-se en contacte amb la XIDPIC.CAT-XIPVG és fer-ho a través de la publicació on-line que tens en pantalla (www.laindepdendent.cat)

 

 

Més informació:
www.genderinjournalism.org
http://genderinjournalism.org/index.html
twitter
facebook

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Bieto i Conesa inauguren la formació en lideratge de l’Institut de Formació Política per a Dones de la Diba

La vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i la directora d’ESADE, Eugènia Bieto...

Catalunya: Rebuig a l’Avantprojecte de llei sobre la interrupció de l’embaràs / La Independent / Notícies gènere

La Comissió Assessora del Departament de Salut Sexual i Repoductiva ha traslladat al Departament...

Barcelona: Festival DÓNA CREA-CREA MUJER / La Independent / Notícies gènere

“Desafortunadament a causa de la pròrroga de les mesures anticovid, que consideren la cultura poc...